En underbar höstdag

No comments »

Det blev en fantastisk torsdag vädermässigt. Kallt och dimmigt på morgonkvisten, därefter strålande sol från en klarblå himmel. Luften känns aldrig så frisk som just på hösten.

Lyckades planera in en lunchdate med Jonas så dagen var lite extra mysig. Nu på kvällen har vi fått Linda & Jennie på besök, hur länge de kommer att stanna återstår att se men vi ser fram emot en mysig hemma helg med inledande fredagsmys imorgon.

Onsdag på nytt

No comments »

Idag har det i alla fall varit onsdag på riktigt. Vet inte varför jag lyckades tro att det var onsdag igår?!

Vi hade hur som helst himla roligt på jobbet idag. Sista timmen får nästan gå under betäckningen Roliga timmen då vi hade hur kul som helst. Tänk att jobba på ett företag där ingen har humor och vågar bjuda på sig själva. Det måste vara rena rama öken..

Hösten visar sig just nu från sin vackraste sida med kalla morgnar, soliga dagar och fantastiskt vackra träd som så sakteliga börjar skimra i diverse färger.

Min favoritmaskin

No comments »

Vad vore vardagslivet utan lite lyx i form av bubbel. För mig som “bubbel älskare” vore det ganska trist & tråkigt. Hur underbart härligt är det då inte  att få plocka fram sin favoritmaskin i köket och tillverka sitt alldeles egna bubbelvatten. Oftast blir det bara kranvatten med bubblor i men en lill lördag som denna kan man lyxa till det med lite smak. Det blev citron dagen till ära – Mums.

Måndagsmys

No comments »

Vi har på jobbet / avdelningen  sedan en tid tillbaka infört gemensam måndagsfrukost. Den består lite varierande av olika godsaker och ger oss en mysig start på arbetsveckan. Ett bra tillfälle att gå igenom veckans utmaningar.

På lunchen fick jag sedan möjlighet att inviga mina nya löpardojor som jag så lägligt införskaffade igår. De fick mer är godkänt då jag liksom flög fram över löparbandet, en kanonbra invigning med andra ord.

Kvällen inleddes sedan med en promenad hem i solskenet. Hösten gjorde sig dock påmind ganska rejält då det var rätt så kall och blåsigt.

Lördag-Söndag

No comments »

Äntligen var det så dax för en helt “vanlig helg” igen. Efter alla jobbhelger, bröllop och semesterfirande var det härligt att återigen få tillbringa 3 timmar av lördagen i en gympasal. Det är så härligt att se hur mycket både Nellie & Milton gillar sin gymnastik. Att vi denna gång fick vara i JG-hallen och träna gjorde ju lördagen än bättre både för oss ledare och barn. Efter gympan stannade jag var några timmar för att vara med på en liten “inspirationskurs”, vilket visade sig vara väl investerad tid.

Väl hemkommen hade Lotta (Jonas syster) kommit på besök för att under söndagen sedan deltaga i en distanskurs om Näringslära. Kvällen erbjöd sedan fint besök av familjen Lundquist. Till Jonas stora glädje fick han möjlighet att inviga sin nyinköpta vattenpipa. Det var dock ingen som riktigt förstod “förtjusningen” med det hela efter att ha puffat lite “äppel tobak”.

Söndagen tillbringade vi sedan till största delen på Stinsen köpcentrum. Det handlades som aldrig förr, löpardojor, skinnstövlar, kläder till familjens samtliga medlemmar och kanske lite annat smått & gott. Det blev lunchpaus, lite lek för barnen i lekrummet och en glass som avslutning. På hemvägen skjutsade vi så ut Lotta till Arlanda innan vi begav oss hemåt för middag, läxläsaning och bastubad. Vår söndagsvana trogen blev det sedan en tidig kväll för hela familjen för att ladda batterierna inför den nya arbetsveckan.

Fredagsmys

No comments »

Dagen började bra med fint väder och glada & pigga barn. Arbetsdagen tickade så sakteliga på och gymbesöket på lunchen var till belåtenhet. Jag var med andra ord ganska glad och nöjd när jag traskade hemåt strax efter kl 16.00 för att ansluta till familjen och fredagsmys. Strax innan Karlbergs station blev jag dock varse om att det var problem med pendeltågstrafiken. Detta innebar för min och familjens del en hel del krångel. Det hela slutade med att Jonas och barnen mötte upp mig och Ullis (som jag mötte av en slump vid Karlbergsstartion) vid Duvbo. Efter många  turer fram och tillbaka i Stockholms tunnelbanetrafik lyckades vi så lokalisera oss och hamnade där för vidare transport hem. Äntligen , några timmar försenat var det så dax för fredagsmys.

Jonas och jag chockade sedan varandra genom att dagen till ära räcka över varsin inköpt blombukett. Visst var det väl endå märkligt att vi båda lyckades överaska varandra på precis samma dag, det hör ju inte till vanligheterna om man säger så…

Imorgon är det gympa, middagsgäster och kanske även en “nattgäst”  på besök som väntar..

Torsdag och snart helg

No comments »

Det blev återigen en dag full av solsken och vackert höstväder. Nellie hade en utflykt inplanerad med skolan, hennes allra första frilufsdag. Matsäcken var packad och humöret var på topp när hon lämnades på skolan imorse.

Strax efter kl 13.00 ringde så min mobiltelefon, jag hade inte möjlighet att svara men när jag kort därefter hörde ett “pling” i telefonen och insåg att det var från ett skyddat nummer anade jag det värsta. Skolan och dagis har just skyddat nummer.. Mycket riktigt så var det från skolan, Nellie hade skurit sig i tummen på utflykten. Undrar varför jag inte är så förvånad att det händer just henne, hon lyckas med det mesta vår lilla skatt. Garanterat brås hon på sin mamma där, sådan mor sådan dotter…Det visade sig dock vara bra med lilltjejen, samtalet var mest till för att informera.

Gick  som en följd av detta lite tidigare från jobbet, hämtade barnen och hade en jätte mysig kväll tillsamamns med dem. Vi umgicks , bastade och bara myste tillsammans. När Jonas kom hem hade båda skatterna redan somnat.

Imorgon är det dax för fredagsmys…

Lilllördag igen

No comments »

Äntligen sken solen för första gången på länge. Det blev en fin höstdag med lite kyliga inslag. Arbetsdagen gick sin gilla gång och lunchen förärades med ett besök på gymmet. Efter jobbet bar det för min del iväg till förskolan och föräldramöte medan Jonas och barnen begav sig till frisören. Denna gång bytte Milton ut den sedvanliga blåa färgen mot röd.

En gråmulen tisdag

No comments »

Det blev bilen till förskolan / skolan då de gråtunga skyarna hängde tungt över marken. Med vad gjorde väl det när jag äntligen bytt tillbaka till min slitna lite halvtrasiga telefon. Äntligen går det bra att knäppa kort igen.

Hämtade vid hemgång Milton och hans bästa kompis från dagis. Oj vad han blir arg när jag säger dagis, fröknarna har minsann talat om att man inte får säga så. Det heter förskola, jag lovar att bättra mig …  Nellie i sin tur följde med en av sina kompisar hem så det var jag ock killarna över middagen och en stund in på kvällen. Sedan kom Nellie och Jonas hem varpå vi bastubadade & myste lite tillsammans innan det blev läggdags för barnen.

Imorgon är det jobb och föräldramöte för Milton som gäller.

En ny telefon

No comments »

Det har blivit måndag igen och jag har ännu inte lyckats komma överens med min “nya” fast endå begagnade telefon. Anledningen till att jag bytt ut min gamla som faktiskt var riktigt bra är att den så sakteliga har slutat att fungera. Den var så enkel att handskas med, liten att ha med sig och bilderna blev helt ok. Min nygamla telefon däremot gillar jag inte alls, bilderna blir helt värdelösa och hur kul är det egentligen att blogga utan bilder?! Inte kul alls. Måste nog ta fram min gamla igen och stå ut med de ofrivilliga avbrotten. Till och med de är bättre än den jag har nu – Snyft.

Söndag och valdag

No comments »

Det blev en hel del pyssel denna dag. Vi började med att gå till vallokalen på förmiddagen, därefter lyckades jag “stryka” den stora semesterhögen, tvätta lite till, inhandla födelsedagspresenter samt mysa med familjen. Då jag var borta hela dagen igår fanns ett stort familjebehov som jag på nåt sätt lyckades fylla. Det blev bastubad och god middag som avslutning på dagen. Imorgon en ny vecka med nya möjligheter – härligt!

Kick off 17/9 2010

No comments »

Årets kick off blev en heldag inne i stan. Vi samlades kl 10.00 på kontoret för diverse genomgångar / diskussioner. Det som utan tvekan kommer att vara det minnesvärda från dagen är ett föredrag / en coachning av en fantastisk man vid namn Michael Södermalm. Hans frågeställning / röda tråd gällde: Vad är skillnaden som gör skillnaden? Hur kommer det sig att vissa är rika och andra fattiga? Rik behöver i den bemärkelsen inte betyda mycket pengar utan man kan vara rik på så mycket annat i sitt liv. Vissa har tur, andra otur? Hälsa / Ohälsa m.m. Är det möjligen så att det är vi själva som är “orsaken” till hur saker och ting artar sig genom vår inställning, vår attityd och möjlighet att möta framgång som motgång?!  Ett fantastiskt föredrag av en beundransvärd man.

Kvällen inleddes sedan med ett besök på Svea Bowling för en företagskamp för att därefter avslutas med middag på Fridays i Kungsträdgården. En jätte bra dag i trevligt sällskap. Kl 22.00 rullade jag så in i garaget hemma så det blev en tidig kväll för mig medan många av mina kollegor myste vidare i Stockholmsnatten.

Imorgon är det valdag och jag har nog äntligen lyckats att bestämma hur jag skall rösta

Fredagsmys

No comments »

Så blev det då äntligen fredag igen och fredagsmys på “riktigt”. Vi hämtade till allas glädje båda barnen tillsammans på dagis. Kvä’llen blev därmed tidigare än vanligt varpå vi hann med ett underbart bastubad innan  middagen. Tänk vad mysigt att barnen är så stora att uppskatta samma saker som vi. Därefter blev det grillad Tournedos, pastasallad,några goda såser och ett glas rött -mums.

Höst

No comments »

Nu har den då kommit. Hösten anfaller med full styrka i form av kylslaget väder, massvis med regn blandat med små solglimtar. Då får man vara glad en morgon som denna när solen tittar fram en liten stund mellan skurarna.

Är dock lite extra varm i hjärtat idag då jag imorse vaknade av ett litet ljud i huset strax innan kl 06.00. Jag kunde inte riktigt placera vad det var och låg därför kvar i sängen till dess att klockan ringde. När jag väl tassat ner upptäckte jag att det var “lilleman” som tyst smugit ut från sitt rum. Då Nellies dörr var stängd lite extra hårt förstod jag att han smugit in där och att det var ljuden från dörren som stängdes som väckte mig. Jag kikade in och där låg de båda och sov. Milton hade smugit in,krupit upp bredvid Nellie,in under hennes täcke och lagt sig för att sova. En finare bild av syskonkärlek är svår att se.

Kvällen erbjuder veckohandling och present inköp för helgens kalas.

Lill lördag

No comments »

Idag tog jag mig iväg till gymmet på lunchen och hade en sån där riktigt bra springdag till att börja med. Allt kändes lätt och benen liksom sprang av sig själva. men när jag närmade mig 4 km började vänster knä att göra ont så det fick bli en lite kortare tur än det var tänkt från början. Passade istället på att göra lite styrkeövningar vilket sannerligen inte var igår.

Kvällen tillbringade jag sedan till stor del i skolan på föräldramöte. Det känns verkligen jätte bra med Nellies “fröknar” så jag hoppas & tror att hon kommer få det bästa en förskoleklass kan få.

Imorgon,en dag närmare helg…

Vardagen är åter

No comments »

Så har då första arbetsdagen passerat och det känns onekligen helt ok. Vad vore semestern utan jobb? Troligen inte samma sak. Dagen tuffade på, det var mycket att göra på jobbet så hemgången kom snabbare än väntat. Det blev hämtning på dagis, lek för Nellie med en kompis och lite fortsatt fix efter resan. Nu blir det en kväll framför TV.n för första gången på väldigt länge. Skall bli mysigt!

Imorgon kväll är det föräldramöte på skolan som gäller.

En tidig kväll

No comments »

Nu börjar tröttheten göra sig påmind ganska rejält. Detta efter en dag med hemma fix iform av att packa upp, tvätta och dona. Klockan 17.00 var det så dax för Miltons bollskola och Nellies fotboll. Jag fick för första gången möjlighet att följa med och titta på Milton vilket gav mig en possitiv överaskning. Han kämpade på med allt vad tränaren sade utan att beklaga sig det minsta. Ibland blixtrade han till med fina slag och skott vilket bådar gott inför pensionen.

Nu har klockan dock passerat 20.00 och skall det vara nån fart på mig imorgon bör jag nog gå och lägga mig snart. Sweet dreams!

En lycklig familj

No comments »

Då bilder säger mer än tusen ord får de tala för sig själva.

Massor av sol & bad

No comments »

Hotellet hade ett fantastisk poolområde och strand där vi tillbringade många lata dagar i solen. Som varmast kröp temperaturen upp över 36 grader. Det var dock ingen jobbig värme så vi kunde utan problem kunde vara ute dagarna i ända.

Utflykter

No comments »

Två utflykter kom veckan att bjuda på:

Det blev en taxiresa in till staden Mount Souk för lite shopping. En shopping som dock förtogs lite av de oerhört pådrivande försäljarna. Att pruta var en hel vetenskap i sig. Vi tillhör nog den gamla bekväma skaran då vi föredrar att prislappen står angiven i förväg. Allt för att slippa hårda ord och onödig irritation.

 En tur med häst och vagn och en Dromedar ritt hann vi också med till barnens stora glädje.