Måndag kväll

No comments »

Det blev en ganska vanlig måndags trots allt. Det var jobbigt att stiga upp ur den varma & goa sängen men väl uppe är det sällan några problem. Jag hann till jobbet i tid, dagen gick fort och jag lyckades ta mig till gymmet på lunchen. På väg hemöver gick jag en sväng genom stan bara i fall att jag skulle springa på en klänning till bröllopet på lördag, något som jag naturligtvis inte gjorde.

Kvällen tillbringade sedan Nellie och jag med att ta fram bilder som visar vad hon har varit med om i sommar.

Nu strax läggdags – skönt!

Ytterligheternas dag

No comments »

Denna söndag kom så till slut att bli dagen D, den dag då vi beslutade att resa till Mexico i vinter. Det blir kanske sista långresan på länge då vi från och med nästa år blir mer beroende av skollov och dyl. Bäst att passa på medan tillfälle ges. Vårens skidåkning får därmed bli i Romme, en favorit i repris.

Idag har vi varit iväg och inhandlat lite “nödvändigheter” till barnen, Milton  har varit på kalas och jag fick äran att följa med. Vi har bastat för första gången denna “höst”, för nog kändes det höstaktigt när vi cyklade hem i spöregn och gråväder.

Allra först på schemat står dock en underbar vecka på Djerba. Innan dess skall en arbetsvecka genomföras, en vecka som inte påminner om något annat. Det skall hinnas med svensexa, klippas hår, jobbas helg, gås på bröllop och mycket mycket mer innan det bär iväg.

Nu en god natts sömn innan allvaret tar vid imorgon.

Lördag

No comments »

Vi vaknade upp till en strålande dag med massor att göra. Kl 07.00 kom Milton upptassande till oss tätt följd av Nellie. Det blev gympastart för hela slanten mellan kl 10.00-12.30. Därefter blev det lunch, handling och en mysig stund vid poolen när Milton badade. Det var troligen det sista doppet för säsongen, sorgligt på sätt & vis men endå så himla härligt. Vi har haft en fantastisk sommar och redan nästa söndag bär det av till varmare breddgrader för sol och bad på Djerbas (Tunisien) fantastiska stränder. Just nu lutar vinterresan mer mot Mexico än åt Thailand men vi får se…

Fredag igen

No comments »

Så blev det då äntligen fredag och dax för helg. Helgen innan det bär iväg till Tunisien & Djerba – härligt. Men innan dess finns en hel del att hinna med, först fredagsmys, gympa och kalas för båda barnen innan helgen är över.

Vädret bådar dock gott för en fin helg……

Snart helg

No comments »

Det blev en ganska bra dag av den här torsdagen trots allt.Vi var återigen “bemannade” på jobbet och dagen flöt på riktigt bra. Det var goa & glada barn som hämtades hem från förskolan så det finns inte mycket alls att klaga på. Det ska va regnet då som periodvis vräkte ner.

I övrigt inväntar vi helgen och gympans början!

En annorlunda onsdag

No comments »

Det var länge sedan jag var med om en sådan märklig dag. Fyra av 5 arbetskollegor var idag hemma ifrån sina jobb pga sjukdom alt VAB. Vi var med andra ord bara 2 st på plats. Trots detta flöt dagen på även om vi arbetsmässigt inte riktigt hann med oss.

Efter arbetsdagens slut promenerade jag min vana trogen till pendeltåget när jag helt plötsligt mötte en lite överförfriskad man med glimten i ögat. Först fick jag frågan om vi inte skulle dricka några “bärs” tillsammans och därefter tittade han på mig med sina “solglasögon” och sa… Nä vi gifter oss istället, nu på en gång. Han var så orförarglig att man inte kunde låta bli och le lite grann.

Väl hemma tog jag & Nellie en tur till affären för att inhandla lite kalas presenter och mat.

Tisdag kväll

No comments »

Det blev en lugn kväll hemma med båda barnen samt en kompis till Nellie. Lite middag, ansiktsmålning och återigen diverse förberdelser inför gympastarten på lördag.

Tisdag igen

No comments »

Det blev en annorlunda start på dagen då 3 av mina kollegor meddelade att de stannar hemma idag  pga sjukdom. Halva avdelningen är således frånvarande men det får gå det med.

Trots detta är det min hämta dag på dagis så kvällen får jag tillbringa tillsamamns med mina skatter, undrar just vad vi skall hitta på..

Veckan har börjat

No comments »

I morse vaknade vi upp till ett fantastisk väder, strålande sol och klarblå himmel. Arbetsdagen gick fort och min vana trogen blev det ett besök på gymmet under lunchen. Tyvärr resulterade detta besök i att jag efter löpningen fick väldigt ont i vänster knä. Hoppas verkligen att smärtan försvinner till imorgon så att jag kan träna någon fler gång i veckan.Jag som äntligen har kommit igång på riktigt…

En solig dag

No comments »

Söndagen bjöd inte på någon sovmorgon alls då Milton redan vid kl 06.30 vaknade och kallade på uppmärksamhet. Det blev därför ett par koppar kaffe vid köksbordet innan frukost.

Dagen i övrigt ägnades till stor del åt att planera höstens gymnastik. Jonas följde med Milton på 4-års kalas och Nellie passade på att leka med en kompsis. Det bästa jag vet med söndagar är annars att få gå och lägga mig riktigt tidigt, strax efter det att barnen har somnat. Detta blev tyvärr inte verklighet denna dag då “att göra” listan fortfarande var alldeles för lång…

En skön lördag

No comments »

Efter att ha hämtat barnen på förmiddagen begav vi oss till tippen för att säga förväl till vår gamla tvättmaskin. Därefter blev det godisköp, kebablunch och sedan hemmafix för hela slanten. Det klipptes häck och rensades ogräs utav bara den. Sedan blev det revbensspjäll på grillen, en god middag och kubbspel för hela familjen.

Dagen avslutades sedan rätt så tidigt för barnen då de somnade i soffan strax innan kl 20.30. Nu är det vuxenmys för mig & jonas med lite vin & kräftor -mums!

Imorgon står det 4-års kalas och gympa förberedelser på schemat. Men innan dess en fortsatt mysig kväll.

Lördag morgon

No comments »

Klockan är snart 8.30 och jag sitter uppe i ett tomt hus och njuter av mitt morgonkaffe i lugn och ro. Har vaknat en del under natten och tankarna har onekligen gått till barnen, jag har nog haft det jobbigare än dem. Ju mer jag tänker på det så inser jag  ju hur kul det endå måste vara för dem att tillsammans med varandra få sova borta hos kompisar bara för sakens skull.

Nu skall jag bläddra igenom Taxfree katalogen lite, bara 2v kvar till avresa nu. Därefter blir det en snabb dusch och sedan hämtning av de små skatterna.

Middag med grannarna

No comments »

Det var en fantastisk trevlig fredag kväll med våra grannar på restaurang igår. Barnen lämnade vi hos goda vänner & i sista minuten ville de båda prova på att sova över. Sagt och gjort så packade vi dem en nattväska och lämnade dem där runt 19-tiden på kvällen. Det var med blandade känslor jag sa god natt och cyklade iväg.

Middagen nere i Jakobsberg var underbart god, det var långbord dukat och totalt var vi 14 personer. Det blev god mat och dryck och trevligt umgänge, först vid 22.30 bröt upp. De övriga hastade vidare till Garbo i “Sumpan” för utgång medan Jonas och jag trampade hemåt i den sena sommar kvällen.

Inget samtal om att hämta våra barn kom varpå vi kröp till kojs efter middnatt. Vi har stora barn nu!

Huset

No comments »

Idag var vi så iväg och tittade på huset. Det var stort, brunt och hade potential att bli väldigt fint. Men med tanke på utgångspriset och på alla de saker vi lade till “att göra listan” insåg vi att projektet skulle bli för dyrt. Vi får helt enkelt nöja oss med det vi har och det är ju endå inte så tokigt.

Imorgon är det fredag och dagen till ära skall vi gå på restaurang med grannarna. Lite vuxentid då barnen skall vara hos vänner och leka, inte helt fel. Klockan 19.30 smäller det…

Lill lördag

No comments »

Så är då halva veckan avklarad, bara 2 dagar kvar till helg  och därefter 2 arbetsveckor till dess att Tunisien står på schemat. Det är så härligt att ha nåt att se fram emot, det är liksom inte över fastän sommaren så sakteliga börjar närma sig sitt slut.

Arbetsdagen var ok men nu ikväll var jag tyvärr ingen bra mamma, gjorde inte mycket annat än att skälla på barnen. Det var liksom inget som fungerade över huvud taget. Undrar varför vissa dagar bara är så?!

Imorgon är det dock torsdag, en ny dag med nya förutsättningar. Kl 17.30,  skall vi iväg & titta på huset samtidigt som vi får värderingen på vårt eget. Mäklaren var här idag så det är lite spännande.

Nu får det dock bli en tidig kväll så att jag har förutsättningarna till att bli en lite bättre mamma imorgon…

Myskväll

No comments »

Vilken ofantlig tur vi hade på vår bröllopsdag. Barnen somnade båda vid 20-tiden varpå vi fick ett par timmar med tända ljus, lite hummer, ost och kex alldeles för oss själva. Vi hann prata lite om allt möjligt samtidigt som vi tittade på resor. Thailand är onekligen det som återigen lockar mest. Kanske passar vi på att slå till ytterligare en gång  innan skolan tar över..

En fin liten parkbänk

No comments »

Idag upptäckte jag följande inskription på en parkbänk i Vasaparken: Finns det hjärterum finns det stjärterum. Visserligen så sant som det är sagt men lite extra roligt att de skrivit det på just en parkbänk.

Bröllopsdag

No comments »

Idag är en alldeles speciell dag. Det är 8 år sedan Jonas och jag gifte oss i Järfälla kyrka. Solen strålade från en klarblå himmel och det var ytterligare en het dag sommaren 2002. Många fina minnen lever kvar från den dagen…

Beautiful red and purple heart 139x120px

Måndag igen

No comments »

Arbetsveckan började med fortsatt fint väder vilket gör det lite lättare att kliva upp ur den där makalöst varma & goa sängen. Barnen hade en bra morgon så morgonrutinen fungerade över förväntan. Det innebar i sin tur att jag utan problem hann med det tåg jag ville. En skön start på dagen med andra ord.

Även löpningen på lunchen gick över förväntan, det var som om benen bara sprang av sig själva. Det är inte ofta jag säger det men idag var det verkligen kul att springa – Härligt!

Idag hände så även nåt mycket märkligt. Jag “surfade” in på Hemnet, för första gången på mycket länge & hittade ett hus jag vill ha. Älskar det vi redan har men det vore bekvämt med nåt lite större. Får försöka svänga förbi visningen & se det i verkligheten…

En underbar helg

No comments »

Så börjar det då närma sig söndag kväll och förberedelserna inför en ny arbetsvecka tar sin början. Vi kan dock blicka tillbaka på en fantastisk helg med mycket bad och sol. Lotta med familj har begett sig hemöver med tåg, vi pysslar och myser med barnen som efter en intensiv kusinhelg är ganska trötta. Helgen får avslutas med det kända uttrycket:

En bild säger mer än tusen ord!