Alltid så mycket att göra

No comments »

Varför räcker aldrig tiden till?! Ska man inte jobba så skall det klippas gräs, tvättas, handlas, städas och mycket mycket mer. Listan är öändlig på allt som måste underhållas och ordnas. När skall man få tid att bara umgås i lugn & ro? På semestern kanske? Knappast, till och med då är listan oöverkomligt lång. Innan semestern skall man stressa för att hinna ta semester och efter skall man jobba ikapp det man inte hunnit med. En helt galen livsstil om man tänker efter..

Som en följd av denna tokiga värld bokade jag idag in en liten minisemester för mig och barnen i nästa vecka. Det blir 2 dagar i Furuviksparken med övernattning i en tågkupé från Orientexpressen. Bara mys med dem i lugn & ro. Inga måsten som hänger över axeln. Barnen är ännu ovetandes om detta men det skall bli kul att berätta det för dem till helgen. En spännande utflykt bör det nog bli för oss alla tre – Längtar!

En annorlunda tisdag

No comments »

Tisdagen blev oväntad på många sätt och vis. Solen forsatte att stråla från en klarblå himmel, arbetsdagen gick i skaplig takt men därutöver skiljer den sig ganska mycket från en vanlig tisdag.

Det blev en lunchdate med Jonas i Observatorielunden – mysigt. Efter dagis var det meningen att jag skulle ta med en av Miltons kompisar hem för lek men när jag väl dök upp på dagis så var planerna ändrade och hans önskan var  istället att få gå hem. Sagt och gjort så tog jag upp det med Milton som blev hysteriskt ledsen. Om det var avsaknaden av sin kompis i grund & botten som hela utbrottet berodde på eller om det var saknaden efter storasyster som han så hysteriskt meddelade mellan tårarna förtäljer dock inte historien.

Efter många om och men kom vi så hem lillprinsen och jag. Det åts mat, badades & spelades spel. Kvällen blev trots tidigare missöden väldigt lugn och mysig. När barnen väl somnat blev det till att måla för hela slanten. Vi har hunnit en hel del nu, bra jobbat där!

En underbar dag

No comments »

Vilken fantastisk sommardag det har varit. Trots att man varit “inlåst” på jobbet hela dagen så har man påverkats av denna fantastiska dag. Må värmen få fortsätta in på min semester -SNÄLLA!

Dagen gick ovanligt fort då saker att göra liksom tickade in hela tiden. Jag hann dock med ett besök på gymmet under lunchen och det var väl investerad tid, även om träningen gick så där i värmen.

Extra skönt är det då att komma hem & se hur mycket vi hann på tomten i helgen & att se hur fint det blev. Ikväll är det strykning som står på schemat.

Glad midsommar

No comments »

Som traditionen sig bör firades midsommarafton i Skälby tillsammas med goda vänner. Det blev en solig tillställning med massor av god mat, dans kring midsommarstången och ett oändligt antal bad för de små. Familjen blev god tvåa i årets femkamp och föll på marginalen i utslagsfrågan som löd: Hur många centimeter över havet mäter värdfamiljen tillsammans?

En mysig dag som avslutades med hemfärd vid midnatt. Hoppas vädret nu håller i sig över helgen.

Söndag igen

No comments »

Så blev det då söndag igen och sista veckan innan semestern börjar på riktigt. Gissar att den kommer bli väldigt lång.

Det var i alla fall strålande sol och en underbar dag att få någonting gjort på, och om vi fick, Det blev staketbygge, målning och gräsklippning (det som inte hanns med igår) för hela slanten. Därefter spontanmiddag för goda vä nner. En underbar hemma dag med andra ord. Imorgon börjar en ny arbetsvecka, så nu är det bara att bita ihop och köra på………

Midsommardagen

No comments »

Började ovanligt tidigt med tanke på att barnen somnade väldigt sent. Redan innan kl 08.00 var vi uppe och igång. Jonas låg kvar i sängen till närmare  kl10.00 medan vi övriga var uppe och aktiverade oss på diverse sätt.

Som en skänk från ovan ringde så Micke när regnet öste ner & undrade om vi önskade skjuts för att hämta bilen eller om planen att cykla fortfarande var aktuell. Vi tackade naturligtvis ja, åkte till Kämpevägen och myste, åt lunch och begav oss därefter hemöver vid 14-tiden. Då blev det bad för de små och pyssel på tomten för de stora. Gräsklippning för mig och staketbyggge för Jonas. Efter en god taco middag blev det tidig läggdags för samtliga – Skönt.

En annorlunda torsdag

No comments »

Det har varit en annorlunda dag på många vis. Jag hade “hämta dag” på dagis vilket innebär att jag går hemifrån ca 06.15 på morgonen. Jag kom fram till jobbet, larmade av och gick in för att jobba. Ca 5 min senare drog larmet i nedre delen av huset igång och “cirkusen” var ett faktum. Det är konstigt vad en sådan start på dagen får för konsekvenser..

När ordningen var återställd tickade dagen på i sakta mak. Det blev en “sol lunch”  på Observatoriekullen, samåkning med Jonas hem & en lite tidigare avslutning på dagis än vanligt för barnen – härligt.

Kvällen tillbringade vi hemma, barnen badade  och  Jonas (med god hjälp av Milton) snickrade staket. Däremellan fick jag hjälp av barnen med att förbereda morgondagens sill lunch genom att göra sillsallad och lax tårta.

Nu sover barnen och vi laddar inför en mysig midsommarafton imorgon. Hoppas verkligen att vi får lite sovmorgon, det behöver vi alla…

Onsdag 23 juni

No comments »

Solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen. Temperaturen har arbetat sig upp till runt 24 grader och alla man mött på gatan har strålat av glädje. Det har varit en underbar sommardag i huvudstaden och trots detta begav jag mig till gymmet på lunchen för att träna lite. Bäst att passa på när man äntligen har kommit igång på allvar.

Arbetsdagen flöt på och kvällen påbörjades på Ica. Ett besök inplanerat enbart för att inhandla diverse midsommar mat. Allt ifrån sill, chips och godis slank ner i vagnen – Mums. Övriga familjen väntade glatt när jag så äntligen kom hem vid 19.30.  Milton var överlycklig då han just fått veta att Jonas köpt ett par nya “jobbar handskar” åt honom. Dessa kom extra väl till pass när han tillsammans med pappa skall bygga färdigt staket runt poolen. Ett arbete som faktiskt påbörjades lite smått idag.

Imorgon är det torsdag fast med känslan av fredag. Märkligt hur allt sitter inprogramerat i huvudet…..

Äntligen lite inspiration

No comments »

Så är det då äntligen dax att försöka återuppta dagboken. Känner för första gången på länge lite inspiration att skriva. Kanske beror det på det fina vädret, att klockan är strax efter 17.00, en tisdag och att barnen badar i poolen bredvid mig. Detta är väl inspiration nog för att skriva några ord i solen. Det är inte klokt vad solen gör för välbefinnadet. Att det nu bara är 7 dagar kvar till dess att barnen och jag går på semester gör nog även sitt till.

De senaste veckorna har passerat i en rasande fart med ett fullspäckat schema. Det har varit alldeles för lite tid för eftertanke, lugn och ro. Men framför oss ligger en hel sommar med förhoppningsvis vackert väder och en massa upplevelser i baggaget. Bröllop, Tunisien och mycket mer att se fram emot.

Vår lilla prins verkar ha passerat den värsta perioden i sitt 4-års trots. Möjligen ligger ett  “bakslag” på vänt men man får vara glad för den fina och goa kille som just nu bor i vårt hus.  Hoppas innerligt att han är tillbaka för att stanna. I helgen fyllde Milton 4 år, vilket firades med barnkalas och presenter. Bollen, målvakts handskarna och skateborden verkar ha varit höjdpunkterna.

I fredags den 18 juni var det även dax för den årliga sommarfesten på jobbet. Denna gång blev det en cykel kortege till MS Gerda och en fantastisk god och trevlig tillställning. Är tacksam som har så fina arbetskamrater.

Det har varit kronprinsessbröllop och fotbolls VM, som för närvarande är i full gång. Många händelser på kort tid. Visar lite bilder på vår senaste tid nedan och lovar mig själv lite ordning och reda på skrivandet igen.