Fredag och vänner på besök

No comments »

Arbetsdagen gick fort och trots att jag egentligen inte hade lust att träna på lunchen så tog jag mig iväg efter lite peppning av kollegorna. Det är ett beslut jag inte ångrar, det är verkligen skönt efteråt. Och veckans tre gymbesök var ett faktum – bra där.

Väl hemkommen vid 17-tiden dukade vi fram och förberedde för familjen Wickgrens ankomst. Det blev en grillkväll med en massa prat och den slutade inte förrän vid midnatt. Lördag hoppas vi ger bra väder så vi kan ta en cykeltur och göra ett besök på Maskin Expo .

Dagen gick fort

No comments »

Trots en tidig morgon på jobbet så tickade tiden iväg ganska fort. Det blev lunchmöte och därefter hemgång kl 15.00 för att hinna till dagis i tid. Två glada barn och en av Nellies kompisar följde med hem. Jonas och jag byttes av som hastigast och jag åkte en sväng till frissan därefter lite innefix och nu Eurovision – Heja Anna!

Onsdag igen

No comments »

Lyckades med bedriften att göra mitt andra gym besök för veckan så nu återstår bara fredagens pass om motivationen håller. Annars så  var det inte mycket speciellt med denna dag. Jag kom hem från jobbet kl 20.00 och mötte Jonas i dörren som var på väg ut för att jobba lite till. Vi går om varandra konstant numer och det verkar tyvärr inte bli nån ändring förrän till semestern – Trist.

En gråmulen dag

No comments »

Idag var en sån där dag då man önskar att man hade stannat kvar i sängen. Det har varit mulet, regningt kallt och inte mycket har gått min väg. Kände mig lite “down” redan på morgonen, saknade energi och inspiration. Dagen tickade dock på så sakteliga men avslutades med att jag på stationen i Jakobsberg insåg att jag precis just idag tappat min cykelnyckel. Det var inte mycket annat att göra än att promenera mot dagis. Efter två förklarande samtal till barnens olika avdelningar stressade jag så iväg på min ofrivilliga promenad.

Skönt att det imorgon är en annan dag!

Söndag och regn

No comments »

Solen var redan på morgonen ett minne blott och ersattes av betydligt svalare luft och regn. Det blev en gråmulen dag med lite innefix på morgonen. Därefter bar det iväg till Plantagen för att köpa in lite växter att plantera i vår “nya” fina slänt. Därefter trotsade killarna i familjen regnet och planterade medan vi tjejer åkte till simskolan och tillbringade en stund inomhus.

Kvällen innehöll ett avslutningsmöte för gympan och uppladdning inför en ny arbetsvecka..

Lördag kväll

No comments »

Dagen har varit fantastisk med underbart väder och glada barn.  Jag har blivit en erfarenhet rikare och är jätte nöjd med resultatet på blekningen så det finns inte mycket att klaga på.

Det skall i så fall vara de oerhörda mängder med maskroser som numer står i full blom på tomten. De är så många att det inte ens är lönt att försöka utrota dem. Vi kör helt sonika över dem med gräsklipparen, sticker huvudet i sanden och hoppas att de skall försvinna.

En speciell dag och morgon

No comments »

Idag är dagen då jag skall få min födelsedagspresent “effektuerad” (kan man verkligen säga så?!) Hur som helst så skall jag när dagen är över förhoppningsvis ha betydligt vitare tänder. Lite läskigt känns det allt men efter att ha funderat på det i flera år är det nu dax att äntligen prova.

Men först frukost och lite kaffe, det sistnämda får jag nog vara lite försiktig med ett par dagar framöver. Undrar just vilka fler restriktioner som finns, att jag skall försöka undvika “färgad” mat är det jag vet i förväg. Den som lever får se…

Äntligen fredag

No comments »

Sol, sommarklänning och fredag ger en oerhört bra start på dagen. Jackan fick dessutom stanna hemma för första gången i år (har inte riktigt förstått att det är sommar på riktigt, därav dröjsmålet).

Lunchen blev en favorit i repris. Grillbuffé på restaurang GRILL är verkligen helt fantastisk. Var där i sällskap med fyra arbetskollegor och hade fantastiskt trevligt. Arbetsdagen avslutade med en välbehövlig massage och jag var stelare än någonsin varpå vår duktiga massös både fick “knäppa” och dra. Tur att hon är Naprapat i grund och botten.

Kvällen fortsatte hemma med familjemys, grillning, hopp i studsmattan med barnen och avslutades därefter med ett familjespel till barnens stora glädje. En mysig avslutning på en bra dag. Imorgon är det lördag igen..

Väl hem

Torsdag

No comments »

Äntligen fungerade pendeltågen igen, åkte både till och från jobbet enl tidtabell.Sommarvärmen håller i sig, hoppas den stannar till helgen..

Lill lördag

No comments »

Så var det då onsdag igen. Solen sken mest hela dagen, temperaturen stannade nog runt 20 grader och överallt kryllade det av glada & lättklädda människor.

 Allt detta hann jag med att observera trots att jag suttit inomhus hela dagen. Kanske var det den långa väntan vid Pendeltåget som gav tid till denna rätt så inngående observation. Ett pendeltåg som de senaste tre dagarna fungerat under all kritik.

Imorgon är en annan dag, hoppas innerligt att det gäller även för SL…..

Sommar Sommar Sommar

No comments »

Oh vad härligt det är med sommar. Nu får det kallas sommar på riktigt då dygnstemperaturen har överstigit 10 grader fem dagar i följd. Jag har som för mig att det var kriterierna som gäller för att det skall få kallas sommar.

Det har varit en bra dag, en fantastisk lunch uppe i Observatorielunden tillsammans med Britt. Lite pyssel på tomten och middag i kvällssolen på altanen. Ja, tänk vad saker & ting kan ändras. Vi har numer lite kvällssol redan i maj, att ta ner nåt träd då och då är inte så tokigt endå. Nu soffmys framför TV:n innan läggdags.

En skön måndag

No comments »

Det finns inte mycket att klaga på en dag som denna. Sol, värme och lite lugnare på jobbet gör att veckan började bra.

Lite skugga över denna annars så perfekta dag föll dock på pendeltågen som inte fungerade tillfredsställande. I övrigt så tog jag mig iväg på en lunchpromenad utmed vattnet i det fina vädret vilket förgyllde dagen ytterligare. Imorgon är en lunch ute i det gröna inplanerad med en arbetskollega,det ser jag fram emot lite extra.

Ordningen återställd

No comments »

Så är det söndag kväll och hela släkten har rest hemöver. Det blev en lugn dag med lite gräsklippning och inte särskilt mycket annat blev gjort. Lugnet efter stormen har på nåt sätt infunnit sig. Helgen har fungerat fantastiskt bra och jag tror de flesta av oss blev lite förvånade över hur bra det endå gick att bo 14 personer i ett relativt litet hus.

Nu blir det dock en tidig kväll innan morgondagens arbetsvecka tar sin början…

Lördag och show dag

No comments »

Efter gårdagens känslomässiga urladdning var det skönt med lite roliga saker att se fram emot. Kl 10.00 var det så dax för Miltons gympa avslutning och strax efter det att den avslutades var det Nellies tur. Det blev en uppvisning av gruppernas färdigheter,diplom utdelning och medalj samt efterföljande fika. En mysig avslutning på terminen.

Efter gympan bar det så iväg hemöver för att duscha, byta om och sedemera bege sig till Cirkus för att se Björn Skifs. Då det dagen till ära var sommar varmt med 24 grader kom min nyinköpta sommarklänning väl till pass.

Det var en fantastisk dag, en fantastisk show och som dessutom avslutades på ett fantastiskt sätt i form av middag utomhus för första gången i år – underbart.

En jobbig dag

No comments »

Så var det då fredag den 14 maj och dax för oss (jag och Jonas) att åka till Örebro och närvara vid Håkans begravning. Barnen stannade hemma med våra gäster och vi begav oss runt 11-tiden iväg på vår färd.

Vädret var gråmulet och tidvis under bilresan spöregnade det rejält. Sinnesstämmningen stämde väl överens med de yttre omständigheterna och det var många tårar som rann denna sorgens dag. Denna overklighetskänsla som dyker upp i svåra situationer slutar aldrig att förvåna.

 Det var en fin och stillsam begravning i kretsen av de närmaste och jag hoppas och tror att Håkan därifrån han nu befinner sig fick en möjlighet att vara med……

Torsdag 13 maj

No comments »

Barnen tog sovmorgon och det var vi inte sena att uppskatta. Vädret var dock inget vidare varpå hela ligan begav sig till Stinsen för några timmars shopping. Lite fattigare men dock så mycket lyckligare med några införskaffade klädesplagg (till mig) och trådlösa hörlurar (till Jonas) begav vi oss sedan hemöver för att förbereda och därefter njuta av en grillbuffé. Det blev en lugn och mysig dag i släktens sällskap.

Onsdag och halvdag

No comments »

Dagen började med två glada barn och solsken. Att det dessutom var halv arbetsdag gör ju inte saken sämre. Efter jobbet samåkte Jonas och jag hemöver, vi hämtade upp Lisbeth på vägen och senare på kvällen dök resterande av Nordströms släkt upp för att tillbringa helgen hos oss.

Vår igen

No comments »

Så kom då äntligen solen tillbaka. Från en klarblå himmel sken den mest hela dagen och lyckan var total. Arbetsdagen blev lugnare än på länge och det gav en välbehövlig vila med tanke på att det var länge sedan det fanns tid att ta igen sig lite.

Kvällen tillbringade jag och Milton mestadels ute,  vi klippte gräs, spelade fotboll och fixade med allt möjligt. Nellie besökte en kompis och Jonas handlade mat till helgens besök som anländer imorgon.

Nu dax att krypa till kojs.

DSC01736

Lördag-Söndag

No comments »

Lördagen började med den sedvanliga gympan för barnen och en molnig himmel. Trots att Milton valde att stanna hemma med farmor som är på besök begav jag mig dit för att tillsammans med de andra ledarna leda gruppen. Efter Nellies gympa med efterföljande lunch följde spöregn varpå vi gjorde ett besök i Barkarby Outlet.

Inköpen som följde var diverse växter till tomten och blomlådor. Kvällen tillbringade vi med att spela spel & mysa.

Söndagens väder var betydligt bättre, vilket innebar en dag på tomten till allas stora lycka. Resultatet blev jätte bra även om det är långt kvar till dess att vi blir riktigt  nöjda & belåtna.

Till middag blev det lax, kall romsås och en god sallad. Inte mycket att klaga på med andra ord… Jag inväntar nu en kort arbetsvecka som dock avslutas med en begravning på fredagen, en vecka som jag ser fram emot med blandade känslor.

Tjej middag

No comments »

Det blev en trevlig kväll men massor av god mat & dryck. Goa vänner och snack om det mesta, vad mer kan man begära?!