Ännu en dag

No comments »

Så är det då kväll igen, dagen innan skärtorsdag och stundande påskledighet. Lyckades med bedriften att slumpmässigt inhandla en jätte fin vårjacka på lunchen. Gick in i en enda affär och vips så bara hängde den där. Slutar aldrig förundras över vilket välbefinnande ett inköp ger..

Middagen intogs idag på “Junibacken” tillsammans med Miltons dagisgrupp och tillhörande föräldrar. Det blev ett lyckat knytkalas som lockade till många skratt och trevligt sällskap.

Imorgon halvdag och därefter familjemys och packning inför skidresan till Romme – Längtar!

Måndag-Tisdag

No comments »

Veckan har börjat i ett rasande tempo. Dagarna fullkomligt rusar iväg och våren verkar göra sitt intåg i samma hastighet. Det är vår i luften och gatorna verkar fyllas av leenden. Tänk vilken skillnad mot för några veckor sedan. Alla frusna själar håller på att tina upp och det fullkomligt spritter i benen på folk – Härligt.

Imorgon är det redan onsdag och dax för familjemiddag på Junibacken (Miltons dagis). Middagens tema är olika världsdelar och min dåliga fantasi trogen valde vi Amerika och hamburgare. Förhoppningsvis går det hem hos de små även om det inte blir mycket till gourmet.

Därefter är det skärtorsdag och halvdag -Skönt!

Söndag morgon

No comments »

Det är en grå och mulen morgon men det spelar liksom ingen roll när man är ledig och får mysa tillsammans med barnen (Jonas ligger fortfarande i sängen). Planen för idag är att byta gardiner och att närvara vid barnens båda simskolor som åter tar sin början…

Sista lördagen i mars

No comments »

Dagen började som de flesta andra lördagar numer, med 2,5 timmar i en gympasal. Dagens “träningar” var inte lika förberedda som de normalt brukar vara och man inser direkt hur viktigt det är och hur mycket enklare det blir när man planerat in i minsta detalj. Men bättre förberedelse till nästa gång är givet och med påsklovs ledigt nästa lördag kan man inte skylla på tidsbrist…

Eftermiddagen bjöd på lite mek med bilen (Jonas) då handbromsen så lagom pajat. Därefter en tur till tippen och till affären för godisinköp. Kvällen tillbringade vi sedan hos goda vänner till barnens stora glädje. Det var ett tag sedan vi hade en riktigt “familjedag” så den var uppskattad av alla.  Tiden bara springer iväg och man hinner knappt umgås som en familj. Lotta & Calle bjöd på en fantastisk meny med pilgrimsmusslor, lax med risotto och avslutningsvis chokladfondue – Mums. Barnen lekte ovanligt tyst och verkligen jätte bra varpå vi fick sitta i lugn & ro och prata, det var sannerligen inte igår..

Barnen såg dessutom till att vi bidrog till Eart Hour genom att släcka alla lampor .

En härlig fredag

No comments »

Dagen började bra med två glada barn. Milton lovade att vara försiktig på dagis så att han inte skulle slå i hakan igen. Dagens lunch intogs på restaurang Grill tillsammans med Anna, Lotta och Liam (Lottas son). Det var en fantastiskt god grillbuffé som smakade himmelskt. Bra där Melker…

Våren gjorde sig påmind på riktigt med en temperatur på över +10 grader och på söndag är det dax att ställa om klockan. Det finns hopp om vår & sommar! Efter middagen blev det så fredagsmys med “spökspelet”, chips, ostbågar och därefter Let´s Dance för hela slanten.

En annorlunda våffeldag

No comments »

På förmiddagen fick Jonas ett samtal från dagis med besked om att “lilleman” ramlat & slagit i hakan. Det var ett fint “snítt” men borde nog kontrolleras av en läkare ifall det skulle behövas sys eller tejpas. På 20 min var han framme vid dagis och tillsammans med Milton begav de sig så iväg mot barnakuten för kontroll. Inne hos doktorn togs beslutet att hakan skulle rengöras och tejpas. Det var en modig lite kille som lät sig omhändertagas.

Eftermiddagen tillbringade de sedan hemma tillsammans. Middagen som serverades var som sig bör på Våffeldagen just våfflor. Mina dock lite mer gourmet än de övrigas.

Imorgon är det fredag igen-Härligt!

Måndag-Tisdag

No comments »

Veckan har börjat bra. Barnen verkar nöjda med helgen och har därför inget emot att gå till dagis. Jag har mycket att göra på jobbet och mycket nytt att lära varpå dagarna springer iväg i ett rasande tempo. Igår kväll blev det ett besök på gymmet efter jobbet och planen imorgon är att göra ett besök på lunchen-Skönt.

Imorgon blir det till att jobba sent då vi har “städkväll” efter ordinarie arbetstid, men det skall väl gå det med. Det märks att jag gått upp i arbetstid då Jonas och jag mer eller mindre går om varandra varje dag. Vi äter enbart middag tillsammans på helgerna numer, tråkigt men sant.

Får satsa på lite kvalitetstid när vi väl ses istället. Nu bad för barnen och kanske även för mig när de somnat..

Söndag morgon

No comments »

Det blev en tidig morgon för tjejerna, trots att de somnade så sent. Redan innan kl 06.00 spelades Askungen på Nellies bandspelare. Det var två mycket glada tjejer som vaknade men de kommer garanterat att bli trötta i eftermiddag/kväll. Killarna vaknade så vid 06.30 som en följd av att tjejerna rörde sig i huset.

Det blev så en tidig frukost för dem framför barn TV..

Lördag eftermiddag/kväll

No comments »

Strax efter klockan 14 fick familjen så sällskap av barnens vänner som för första gången skulle prova på att sova över. Det blev en utflykt till lekparken med fika, bastubad vid hemkomsten och därefter middag och körslaget på TV. Vid 21-tiden blev barnen trötta och det blev dags för dem att krypa till kojs.

 Killarna somnade tillsammans i soffan efter att först ha försökt somna i Miltons rum. Olika rutiner vid läggdags gjorde dock att soffan blev det naturliga valet i slutändan. Strax innan kl 05 i natt ropade så Milton varpå vi tog upp båda till oss där de somnade om i ytterligare någon timme.

Tjejerna däremot hade svårare att komma till ro på Nellies rum. Det tisslades och tasslades i timmar innan de vid 23-tiden så  lyckades somna. Att sova tillsammans första gången måste vara oerhört spännande för en blivande 6-åring.

Lördag morgon

No comments »

Solen skiner och himmelen är bitvis alldeles blå. Det bådar gott för en fin “första dag” på helgen. Strax dax för första gymatimmen…

Men först ska jag dricka färdigt morgonkaffet!

Fredag igen

No comments »

Trots att dagen varit grå och trist är det endå nåt speciellt med just fredag. Även om den “riktiga” fredagskänslan inte riktigt ville infinna sig så är endå vetskapen om att det är fredag god nog.

Det blev veckans tredje träningspass på lunchen så med facit i hand får jag vara mer än nöjd med denna träningsvecka. Tänk att man mår så mycket bättre..

På hemväg från jobbet lyxade jag till det lite extra och köpte en ny pocket bok, för att förgylla tågresorna framöver. Den började onekligen bra. Kvällen bjöd sedan på Taco, lite påskpyssel med barnen samt ett program av Solsidan. Bara två avsnitt kvar du, Attans vad synd..

Imorgon blir det gympa, kalas för Nellie och ev två barn “extra” över natten. Det blir spännande att se hur det artar sig.

Ännu en dag

No comments »

Dagen börjar lida mot sitt slut. Arbetsdagen är över och jag har just nu tre st 4-åringar i huset. Milton har två kompisar från dagis på besök så det blev ett minst sagt annorlunda samtal vid middagsbordet idag. Det diskuterades kiss, bajs och prutt varpå skrattsalvorna från barnen avlöste varandra. Att detta ämne kan fascinera så…

Imorgon är det fredag igen och jag ser fram emot ännu en helg. Men först dags att avsluta denna kväll med lite hemma fix, därefter en god natts sömn (förhoppningsvis) och sedan FREDAG!!!

DSC01496

En lång dag

No comments »

Det blev en lång dag på kontoret (i timmar räknat) även om dagen som sådan gick fort. Lyckades klämma in veckans andra träningspass på lunchen så det bådar gott inför målet med tre träningar per vecka.

Hallen börjar arta sig så smått och saker och ting placeras så sakteliga på sin rätta plats. Det lär dock dröja lite till innan man kan uttala ordet “färdigt”. Nu dags att krypa till kojs…

Bra att inte veta

No comments »

Ibland är det ganska tur att man vid hemgång från jobbet, på väg till dagis inte har en aning om vilket humör barnen skall vara på. Då kan man i lugnan ro njuta av det fina “vårvädret” en stund medan man stressad promenerar mot tåget.

När barnen sedan somnat, en sån där kväll när man inte har gjort annat än att tjata & gnata så är det kanske skönt att få sjunka ner i soffan med lite te och mackor. Vetskapen om att imorgon är en ny dag med nya förutsättningar värmer..

Söndag kväll

No comments »

Det börjar närma sig läggdags, klockan är strax 20.30. Vi kan blicka tillbaka på en söndag full med sol, skridskoåkning och korvgrillning tillsammans med goda vänner. 

 

Jonas har även hunnit med att måla och tapetsera i hallen. Det är inte klart ännu men Oj vad fint det kommer att bli. Synd bara att det dröjt så länge innan vi kommit igång…

Imorgon är det dax för en ny vecka, undrar vad den har i beredskap för oss.

Strålande sol

No comments »

Vad underbart det är att få vakna upp till ännu en dag med strålande väder. Det känns i hela kroppen att våren så sakteliga är på väg.

Det får nog bli en utflykt med korvgrillning på schemat idag…

DSC01482

Lördags underhållning

No comments »

På eftermiddagen blev det bastubad för hela familjen och därefter middag.

Efter middagen som bestod av en god köttbit, potatis i ugn, sallad & gorgonzola sås så bjöd barnen på musikunderhållning. De bytte om och visade sina talanger i både sång & spel.

 En mysig avslutning på en bra dag.

Äntligen helg

No comments »

Det är lördag morgon, solen skiner och en stor del av himmelen är blå. Förutsättningarna för en fin dag är alltså goda. På schemat idag står gympa och melodifestivalen, ev lite målning däremellan.

Vi började måla om hallen igår kväll så nu är det äntligen förändring på G…

Vår/vinter bilder

No comments »

VAB och dåligt samvete

1 comment »

Tänk att det kan vara så påfrestande att vara hemma med ett sjukt barn. Det finns miljoner saker Att göra i ett hus men man hinner knappt med en enda. Det är nog den där känslan av “att man måste” vara hemma, en situation som alltför oftast kommer som en ren och skär överraskning som gör att det känns så jobbigt. Detta i kombination med det dåliga samvetet för “jobbet” gör att det hela blir till en enda stor “belastning”.

Nu ska Gudarna veta att vi har varit förskonade från allt vad VAB dagar heter och dessa tre vab dagar med Milton är och förblir en “ovanlighet”, så varför klaga?!

Vi har dock beslutat att han får gå på dagis imorgon varpa det dåliga samvetet över detta beslut så sakteliga infinner sig. Sista dagen på veckan, borde han inte få vara hemma även denna dag? Hur man än vänder och vrider på saker får man dåligt samvete för antingen det ena eller det andra …..

Attans vad jobbigt det är att aldrig “räcka till”!