Sista januari och söndag

No comments »

Trodde nog i min enfald att barnen skulle ta sovmorgon idag med tanke på hur sent de kom i säng igår, men ack så jag bedrog mig. Nellie vaknade sin vana trogen mycket tidigt, strax efter kl 07.00 och Milton inte långt därefter, varpå det bara var att se sanningen i vitögat. Sova får vi göra när barnen blir äldre…

Det blev familjebio med Spöket Laban, en tur till Mio där jag idag om jag hade haft möjlighet kunnat köpa en massa nya saker till hemmet. Längtar så efter att få förnya och göra om lite. Sedan blev det återigen lite bastubad för hela familjen, “latmans” middag i form av grillad kyckling med tillbehör samt en tidig kväll för samtliga.

Imorgon är en ny dag och första dagen på februari, skall bli intressant och se vad det kan innebära..

Lördag igen

No comments »

Milton fick hoppa över sin gympa idag då han hostat så illa under en längre tid. Min egen vana trogen bar det dock som vanligt iväg till “Raketernas” och “Studsbollarnas” träning. Därefter blev det lunch, skridskoåkning tillsammans med Lotta & Calles familj samt efterföljande bastubad och middag hos oss. Det var som vanligt när vi träffas (även om det är relativt sällsynt numer) väldigt trevligt. Det var med andra ord en mycket mysig lördag..

Kaos i pendeltågstrafiken

No comments »

Arbetsdagen går inte att klaga på, den gick fort,jag hade mycket att göra, tränade samt hann med en 45-minuters massage. En perfekt avrundning på veckan kan man tycka och så långt “so good” men…

Så kom hemresan och det var totalstopp i pendelstågstrafiken. Kaos på perrongen, 15 minusgrader och frustrationen ökade stegvis i takt med att informationen uteblev och avgångstiderna hela tiden flyttades fram. Till råga på allt, när ett tåg äntligen dyker upp så finns det människor som inte har förstånd nog att flytta sig in i tågets gångar så att alla frusa, väntande passagerare får plats. De ser ut som små “ugglor”  i ansiktet, helt oförstående om lidandet runtomkring. Eller kanske en “fågelholk” är en mer rättvis beskrivning…

Hur som helst så blev jag oerhört upprörd och kall där på perrongen och jag är inte den som brusar upp i onödan skall sägas. Nu fredagsmys och sedan helg -Skönt!

Väldigt mycket vinter

No comments »

Nu har det snöat ännu mer och det är riktigt mycket vinter på alla sätt och vis. Mysigt absolut men det skall endå bli skönt med lite omväxling till sol och bad. Inte många arbetsdagar kvar nu..

Imorgon fredagsmys och sedan lördag med gympa, ev lite middagsgäster och förhoppningsvis finns tid och ork för lite utomhus aktiviteter under helgen. Nu lite fix innan det blir bastubad och läggdags.

Milton har dock fått en elak hosta och en rinnande näsa, något som de även har observerat på dagis. Hoppas det går över och inte leder till något annat..

DSC01358

Onsdag 27 januari 2010

No comments »

Tänk att det denna dag var precis 20 år sedan Jonas och jag blev tillsammans. Det var innebandy turnering på Vallaskolan och jag fick min första puss av det som skulle komma att bli min blivande make, livskamrat och pappa till mina barn?! Tänk om jag då vetat det jag vet idag, vad oerhört lycklig jag hade varit.

20 röda rosor står nu i en vas och på kvällen när barnen somnat blev det lite prat om minnen, vardagliga saker och framtiden. Till detta serverades hummer, champagne och lite ost och kex. En mysig kväll på en stor dag.

En mysig dag

No comments »

Arbetsdagen gick fort och var ovanligt lugn. Hämtningen på dagis funkade bättre än på länge och det var två glada och förväntansfulla barn som följde med hem.

Barnen har sedan igår med spänd förväntan väntat på ett utskick fr Bamseklubben till resan. Förvarningen om detta utskick kom med posten igår iform av ett vykort från Bamse. Och så idag när de öppnade brevlådan så fanns “paketen” där, ett till dem var. De blev överlyckliga och skyndade sig in för att öppna  och se vad som fanns i.

Efter middagen blev det så muffinsbak, lite blandade sorter i smakerna blåbär, vanij och russin. Rena och goa efter kvällsbadet fick de så smaka varsin bulle innan det var dax att krypa till kojs.

Imorgon är det 20år sedan Jonas och jag träffades på Vallaskolans innebandy turnering i Sollefteå. Det har vi tänkt att fira med lite extra mys i form  av hummer och champagne?!

En hektisk dag

No comments »

Det inplanerade squash spelet fick stryka på foten då det  var en hektisk dag på jobbet. Det blev istället lite övertid, 6km löpning och därefter två varv på cirkelträningen. Får man väl vara nöjd med trots allt.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och då har jag en lunchdate med Anna inplanerad innan det är dax för hämtning på dagis. Nu lite TV tittande medan Jonas är ute på en löprunda med Hans.

Sköna söndag

No comments »

Idag har jag helt lyckats undvika frisk luft genom att tillbringa hela dagen inomhus. Det har fixats lite administrativt med “gympan”, tvättats, årets första semla har ätits och det har lekts lite med bilar tillsammans med sonen. Vi har även hunnit med att göra vår Taxfree beställning gällande utresan, snart är det dax..

Barnen har lekt jätte bra tillsammans och vi har fått en del småsaker gjorda vilket känns jätte skönt. Efter lunch chockerade dock Milton med att gå till soffan och lägga sig för att därefter somna. Hoppas innerligt att det inte är sjukdom på väg.

Milton har trots det svåra uppvaknandet i soffan varit på leklands kalas och Nellie har haft besök av Emma. Ikväll blir det bastubad och tidig kväll för att ladda batterierna inför veckan som kommer.

Imorgon är planen att spela squash med Conny efter jobbet, kanske blir det även en sväng på gymmet därefter..

En mysig lördag

No comments »

Vi blev väckta av barnen kl 06.30, det blev  tre timmar i gympa salen för mig och barnen och därefter luch. Efter lunchen blev det så skridskoåkning / bob åkning i ett par timmar, därefter bastubad för Jonas och mig. Middag och efterföljande pärplattebygge för hela familjen. Nu hoppas vi på sovmorgon imorgon och är oerhört tacksamma för denna mysiga familjedag.

Fredagsmys

No comments »

Jobb, löpning och sedan hem till familjen och fredagsmys. Det blev hemmagjord pizza, hopskruvande av en ny “förvaringsmöbel” till Nellie samt lite godisätande innan barnen nöjda och glada somnade i soffan. Imorgon är det gympa, skridskoåkning och mys / familjemiddag på schemat.

En mysig dag

No comments »

Efter att ha kommit tidigt till jobbet  som jag alltid gör på tisdagar och torsdagar passade det sig så bra att Jonas och jag kunde luncha ihop. Det blev japanskt, sushi för mig och wok för Jonas – gott.

Klockan 15.00 när det så var att bege sig hemåt gjorde vi sällskap för att hämta barnen och därefter åka till IKEA, helt enligt planen. Det blev middag inkl efterätt för hela familjen för 113 kr, mer prsivärt än så är det svårt att hitta. Därefter blev det “lekland” för barnen och en del inköp för oss.

Nu läggdax för barnen och lite fix inför morgondagen innan man själv får krypa till kojs. Imorgon är det fredag och då kommer det onekligen vara lite lättare att kliva upp..

DSC01318

Lill lördag

No comments »

Dagen bjöd på jobb, träning (på lunchen ) och en mysig kväll på restaurang tillsammans med vänner.

 Att vi precis just nu om tre veckor gått ombord på vår flight mot varmare breddgrader gör ju inte onsdags känslan mindre bra. Imorgon är planen för kvällen en tur till IKEA för inköp av lite förvaringsmöjligheter till Nellies rum. Nu återstår det bara att se om den planen håller..

Tre veckor kvar

No comments »

Dagen till ära är det precis tre veckor kvar innan jag tisdag den 9 februari går hem från jobbet för att konstatera att det är dax för semester i dryga 2,5 veckor. Det är nästan för bra för att vara sant. Thailand here we come…

Denna dag har som vanligt gått väldigt fort, hämtade två glada barn på dagis och fick samtidigt med mig en av Nellies kompisar hem. Kvällen blev således full av lek för alla tre barnen -mysigt.

Kvällen avslutades sedan för barnen med ett bad. Imorgon skall jag träffa tjejerna på “Greken” nere i centrum för en middag.-trevligt.

DSC01315

Måndag kväll

No comments »

Måndag den 18 januari börjar lida mot sitt slut. Milton berättade upprymt om hur han idag pussat Sandra, de har lekt tillsammans och nu är han dessutom kär. Kärleken den kärleken…

Sköna söndag

No comments »

Dagen började lugnt med hela familjen liggandes i sängen framför barn TV ända till kl 08.30. Därefter blev det frukost, lite tv-tittande (skidåkning) och därefter pulkåkning i stora backen vid skolan. Alltid lika uppskattat av barnen. Efter lunch hade barnen så varsitt kalas inbokat, Jonas lämnade av Nellie för att sedan få två timmar för sig själv med löpning och nåt ärende. Själv blev jag sittandes i “fikarummet” på Miltons kalas tillsammans med övriga föräldrar. Trevligt var det visserligen men tänk om även jag fått en stund för mig själv..

Nu middag, därefter bastubad och tidig kväll för att ladda batterierna inför en ny arbetsvecka.

DSC01311 

Lördag kväll

No comments »

Gympan är över, vi har handlat, Nellie har varit på kalas och hela familjen har bastubadat. Inväntar just nu att middagen skall bli färdig, fläskfilé och rotfrukter i ugnen – mums. Dagen till ära har vi beslutat oss för att bli faddrar till ett barn i Afrika via SOS-barnbyar. Inte utan påtryckning men beslutet är vårt. Har tänkt tanken många gånger men först nu blir den verklighet

DSC01310

Lördag 16 januari

No comments »

Klockan är strax 08.30, Jonas och Milton leker med bilbanan och Nellie är på väg ner efter att ha sett morgon TV. Redan kl 05.59 vaknade Nellie och vägrade somna om.Tänk om de kunde förstå att på helgen behöver åtminstone mamma och pappa få sova lite LÄNGRE än vanligt-suck.

Om ca 1 timme åker Milton och jag iväg på terminens första gympa, därefter stannar jag kvar och är med i även Nellies grupp (nytt för denna termin)

Eftermiddagen innehåller ett kalas för Nellie, lite handling samt förhoppningsvis lite lördagsmys med bastubad och familjemys.

Fredag

No comments »

Fredagen gick fort, hade mycket att göra på jobbet så tiden bara sprang iväg. Hann dock med ett gymbesök på lunchen och provade cirkelträning för första gången. Det var förvånansvärt roligt och gav mig definitivt blodad tand. Kvällen tillbringade vi i Skälby på 7-års kalas, god mat, dryck och trevligt sällskap som alltid när vi träffas.

Kalashelgen är härmed inledd..

Inte långt kvar

No comments »

Vi kom i grevens tid på att det måste tas lite sprutor inför Thailandsresan varpå vi störtade iväg i all hast. Tänk att vi har hela 5 dagar tillgodo för att hinna med nästa omgång vaccin innan avresa. Varsitt stick i armen och 1500kr fattigare gick vi ut från vaccinations centralen strax efter kl 18.00 ikväll. Nästa besök som blir om exakt 21 dagar lär ju knappast bli billigare..

Har så smått börja införskaffa lite sololjor, diverse material från Apoteket och annat som kan vara bra att ha på resan. Kanske börjar det kännas lite smått att det inte är så långt kvar nu?!

Nu dax att krypa till kojs innan årets kalashelg infinner sig med start imorgon. Barnen skall tillsammans hinna avverka 4 st under helgen dock inte alla tillsammans.

Tisdag-onsdag

No comments »

Kylan håller i sig men det märks att dagarna blir allt ljusare – skönt. Igår (tisdag) blev vitdessvärre varse ett stopp i röret som tömmer tvättmaskinen på vatten. Denna akuta händelse beror på att röret frusit igen utanför husknuten vilket vi obarmhärtigt blev införstådda i när vi igår kväll skulle promenera in i bastun. Det sa plask, plask på golvet innanför dörren…suck.

Denna vecka är lite annorlunda då jag går efter mitt nya schema, vilket innebär att jag får vara med till stängning två dagar i veckan. Det är skoj att lära sig nåt nytt. Baksidan med det hela är att Jonas och jag troligen kommer att “mötas i dörren” till vardags, men helgerna får bli desto viktigare. Bara två dagar kvar till helg nu..

DSC01305