Nyårsafton

No comments »

Nyårsaftons morgon, sista dagen på 2009 och äntligen bloggar jag igen. Veckan som varit har varit full av julfirande,resande och för min del även jobbande. Sitter nu och myser med en kopp kaffe, klockan är strax 09.00 och barnen är på Nellies rum och pysslar. Jonas ligger kvar i sängen och drar sig. En perfekt morgon med andra ord.

Ny bild

På kvällen den 23 december begav vi oss så iväg mot Sollefteå och årets julfirande. Vi kom iväg runt 17-tiden och var väl framme runt 22.30 så det gick bra. Inte särskilt mycket trafik ute den tiden vilket tyder på att de flesta var lite smartare än oss och var ute i god tid på vägarna. Dock inte oss emot.

Julaftons dag besökte vi Granvåg, fikade och tände ljus för Anders nere vid tallen. En jätte mysig men endå så sorglig stund och dag då det onekligen var någon som saknades.Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi sedan hos mamma och pappa. Vi såg på Kalle (som sig bör), fick besök av tomten, åt god mat och hade en lugn och skön jul. Tror dock inte att Kalle och hans vänner betyder lika mycket för våra barn som det gör för mig, det var nog lite annorlunda förr.

Juldagen var lagom kall så vi åkte till Granvåg, klädde på oss massvis och gjorde ett besök hos Jocke & Carin med familj. Vi åkte pulka och skoter (till barnens och Jonas stora glädje) under flera timmar innan vi runt 16-tiden begav oss upp till Lisbeth och den sedvanliga julmiddagen. Vi åt, åt och åt så jag trodde vi skulle spricka allihopa. Men på något sätt lyckades vi med konststycket att inte göra det varpå spelet Party Alias togs fram och vi började spela. Det var jätte roligt och om någon undrar så var det tjejerna som vann över killarna..

Annandag jul var det återigen dax för ett besök hos mamma och pappa, denna gång i sällskap av min syster med familj. Tänk att vi inte träffats sedan november ifjol (2008)-helt galet! Det måste verkligen bli ändring på det. Vi åkte pulka trots att det var kallt (dryga -10 ), åt god mat och umgicks så det var ytterligare en mysig familjedag i Sollefteå.

Söndagen den 27 december var jag dock tvungen att sätta mig på Y-bussen för att åka hemöver igen och jobba i dagarna 3. Hemresan var dock en liten upplevslse i sig, redan i Sundsvall hamnade vi i kö efter en trafikolycka varpå vi redan där blev försenade. Till detta skall sägas att det var fel på AC:n i bussen, kokhett där bak och iskallt där fram. Det fick till följd att framrutan isade igen och en av passagerarna fick skrapa rutan åt chauffören med jämna mellanrum. Trafiksäkert – knappast. Kom dock fram helskinnad till slut med ytterligare en erfarenhet i baggaget.

 Övriga familjen stannade kvar i Sollefteå yttterligare några dagar och kom hem först igår. Gissa om jag saknade den massvis, det var helt underbart när de kom hem igen. Världens finaste familj, tänk att den är min!

Ikväll blir det som traditionen bjuder Nyårskalas hos Böna & Carro. I år blir vi så många som 10 vuxna och 11 barn, det ni! Vi står för förrätten denna gång så vi får hoppas att den kommer smaka…

Bilder från julfirandet kommer så snart jag överfört dem från kameran!

Julledighet

No comments »

Imorgon bär det av till Sollefteå och årets julfirande. Nu återstår att packa, packa & packa innan vi får krypa till kojs för att vara utvilade till bilresan imorgon kväll..

Stockholm i vinterskrud

No comments »

En vackrare syn än Stockholm i vinterlanskap får man leta efter, det är snudd på lika vackert som Stockholm i full grönska en vår eller sommardag. Julstämningen borde vara på topp med dessa fantastiska förutsättningar men det är tyvärr stressigt in i det sista (som vanligt) varpå den där rätta stämningen har svårt att infinna sig..

 DSC01190

Klapparna är dock inköpta så nu återstår packning och ytterligare ett par dagars jobb..

Söndag

No comments »

Fjärde advent började med två trötta föräldrar som halvsov i sängen framför barnprogrammen tillsammans med barnen till närmare kl 09.00. Detta efter det att barnen vaknat runt 06-tiden som vanligt. Det var som om tröttheten till slut hunnit ikapp & sprungit om. Vinterlandskapet utanför fönstret var det dock inte mycket att säga om.

DSC01180

Väl uppe på benen blev det urstädning av bilen (inför Sollefteåresan), skottning samt allmänt med fix inför den stundande julghelgen. Nellie och jag begav oss ner till centrum för att införskaffa Miltons julklapp (fr Nellie) men lyckades med bedriften att komma hem utan julklapp men med en festklänning åt henne istället?!

Utöver denna bragd  lyckade vi dock stöta ihop med tomten till Nellies stora glädje och Miltons lika stora besvikelse. När tomten började prata blevNellie dock blyg och fick “tunghäfta”.

DSC01187

Kvällen tillbringade vi sedan på Scandic i Upplands Väsby, barnens sista simtillfälle för denna kurs. Nellie simmade hela 20 meter och var som sig bör mäkta stolt över sin insats. Milton fick dessutom köpa sina två första simmärken varpå vi alla nöjda & glada begav oss hemåt i kvällen.

DSC01189

Lördag

No comments »

Strax innan kl 03.oo kröp Jonas ner i sängen, jag kunde slappna av och somna på riktigt. Så när Milton ropade vid 05.30 och när Nellie vaknade dryga timmen senare var jag ganska trött. Men sova får man göra på äldre dar så runt 10-tiden bar det iväg till Sollentunas polisstation för att förnya Nellies pass. Därefter blev det ett besök i Sollentuna centrum, lunch för barnen  (världens dyraste pannkaka, 65kr / barn) samt en rundvandring i det nya centrumet som var jätte fint.

DSC01171

Efter Sollentuna bar det så iväg till Stinsen för ytterligare några timmars shopping, barnen var i lekrummet under en timme så vi kunde färdigställa deras julklappar i lugn & ro – skönt. Kvällen tillbringade vi hemma med att spela sällskapsspel, sjunga singstar och mysa.

DSC01175

Jonas och jag provade dessutom tre st potentiella förrätter till nyårsmiddagen, men alla fick dessvärre avslag så nu är vi tillbaka på ruta ett-TRIST. Men imorgon är en ny dag med nya förutsättningar.. 

Ny bild

Fredag innan jul

No comments »

Så har det då hunnit bli den 18 december 2009. Vart det här året tog vägen har jag ingen aning om men snart är det slut?! Klockan är ca 20.30, barnen har somnat och Jonas är på julbord. Jag har alldeles egen tid, bara för mig själv. Kan passsa på att tänka tillbaka lite på morgonen på väg till jobbet , gick genom Vasaparken strax efter kl 07.00 och upptäcker till min förvåning att någon kreativ själ har byggt en ljuslykta av snöbollar ovanpå en nergrävd lampa.

Oerhört effektfullt, mysigt & vilken underbar idé..

DSC01165

Dagen på kontoret gick fort, den innehöll jobb samt en 45 min massage som vi har förmånen att få “boka” en gång i månaden till ett reducerat pris. Bra för kroppen, själen och välbefinnandet. Att himmelen var blå, det var ca 10 minus grader ute och vinden hade avtagit gjorde inte fredags känsla sämre. Lite sol genom rutan i lunchrummet är inte fy skam.

DSC01169

Kvällen tillbringade jag och barnen hemma i lugn och ro, nu skall jag ha lite egen tid för att därefter krypa till kojs och ladda inför den kommande helgen. Vi har lite saker att fixa inför resan till Sollefteå på onsdag och imorgon så skall vi åka och fixa ett nytt pass till Nellie, allt för att vi inte skall stå där några dagar innan avresan till Thailand & inse att det var nåt vi glömt..

Torsdag och mycket snö

No comments »

Det vräkte ner snö hela förmiddagen och blåste kalla vindar. Det kändes ända in i märgen när man var ute och promenerade. På eftermiddagen lugnade det dock ner sig men snöandet medförde stora förseningar och många inställda pendeltåg. Det kommunala färdsättet när det är som sämst.

DSC01163

Jag fick plumsa i decimeter tjock, oplogad snö på hemvägen med det var det värt för nu är det vinter på riktigt.

DSC01160

DSC01162

Snart helg

No comments »

Så har då mer än halva veckan gått, det är en vecka kvar till jul och snö på marken. Inte mycket mer att önska än att denna underbara “vinterskrud” får stanna en tid.

Idag har det dock blåst en hel del så trots att det bara har varit några minus grader har det känts som -20 och varit ruggigt kallt. Lite extra skönt då att vi har brasan tänd och att jag nu är på väg in i bastun..

Det vita guldet

No comments »

Kvällen har varit fantastisk,med undantag då för att pendeltågen hade många inställda avgångar och förseningar pga all nysnö. Det tog mig därför 1,5 timme att ta mig hem från jobbet – Suck.

Väl hemma bagav sig dock hela familjen ut i snön, det blev bob åkning och snöskottning för hela slanten. En helt fantastiskt mysig kväll med massor av lyckliga vinterkänslor. Hoppas verkligen att snön har kommit för att stanna..

DSC01153

DSC01156

DSC01154

Äntligen snö

No comments »

Så har då årets första julsnö kommit för att ge oss den rätta känslan inför den stundande julhelgen.Och visst blir det skillnad. Man blir lycklig som ett litet barn när man halkar fram där på “isgatan” till och från jobbet. Det är värt vartenda felsteg, varenda svordom och ev vartenda blåmärke.

Allt blir så mycket ljusare, sagolikare och mer romatiskt än på länge..

DSC01147

DSC01146

Idag har jag nog även tagit rekord i pepparkaksätning på jobbet, förvånar mig inte om jag klämde ner ett 20-tal. Men gott var det..

Nu dax för lite filmtittande, Män som Hatar Kvinnor. Undrar just om vi orkar med 146min eller om det får bli uppdelat på två dagar..

Söndag kväll

No comments »

Klockan är strax efter 21.oo, Jonas och jag har myst lite extra och ätit grillad kyckling med tillbehör nu när barnen somnat. Efter att ha varit på simskola och visat sina färdigheter blir det som alltid på söndagar en tidig kväll för hela familjen. Ännu en mysig helg är till enda och bara 8 arbetsdagar kvar till julledigheten – skönt.

Båda barnen var superduktiga på simskolan idag och Milton “fixade” sitt första märke. Det innebar 5 st “doppningar” med huvudet under vattnet, 5st “kaffekok” och 5 sekunder att flyta på rygg. Allt detta gjorde han med bravur så nästa gång får han sitt efterlänktade märke. Det var en glad och nöjd kille som nu sover så sött.

DSC01140

Klädsim stod på schemat

DSC01142

DSC01143

Tredje advent

No comments »

Så är det då Lucia på riktigt, 13 december 2009 och ca 1,5 veckor kvar till jul. Milton undrar när julen verkligen skall komma, tänk att det skall ta så lång tid. Förutom sista simlektionen för barnen ikväll så blir det lite hemma fix och kanske nåt kompletterande julklapps inköp dagen till ära.

DSC01139

Lördag

No comments »

Raketernas julavslutning kl 10.00 gick bra, det blev lite dans kring granen (en plint med glitter på). Redskapsbana samt lite fika med utdelning av Diplom och Pepparkaksmedalj. Tror att barnen var ganska nöjda med dagen. Nästa gång vi ses blir efter helgerna den 16 januari.

Efter lunch var det så dax att klä årets julgran, en mysig stund med hela familjen.

DSC01137

När granen var färdig blev det lite bastubad för Jonas och mig, filmtittande för barnen och därefter en promenad till familjen Söderberg för en gemensam middag. God mat och trevligt sällskap som alltid i deras närhet. På väg dit behagade även snön visa sig, i liten skala men endå tillräckligt för att julkänslan skall komma smygande i några sekunder.

DSC01138

Lucia, julklappsinköp och julbord

No comments »

Fredagen började vi på Rosengården, redan kl 07.00 var vi där för att se Nellies luciatåg. Det var utomhus, tända ljus och fullt med glada barn och vuxna som förväntansfullt stod där ute på gården. Det var jätte duktiga och lillebror tittade på som ett litet “ljus” och såg fram emot sitt egna luciatåg på eftermiddagen. När sången var över blev det grötfrukost tillsammans innan vi strax efter kl 08.00 begav oss vidare mot Junibacken med Milton.

Klockan 10.00 var sedan planen att vi skulle knacka på dörren vid Kista Centrum, allt för att hinna så mycket som möjligt. Sagt och gjort så var vi där, hade hunnit med att tvätta lite och dammsuga lite hemma däremellan.

Vi sprang som “galningar” mellan affärerena och avslutade sedan dagen i Barkarby Outlet med bl a Toys & Rus. Att hinna hem emellan var det dock inte tal om utan med andan i halsen kom vi till Rosengården en stund innan kl 15.00 för att i all hast transportera oss tillbaka till Junibacken och Miltons luciatåg.

Trots att de bara är 3 år så sjöng de högt och ljudligt och var onekligen mycket stolta över sin kunskap. Det var en mysig dag som avslutades med lite fika.

Från dagis sprang jag sedan hem för att byta om innan Jonas & barnen skjutsade in mig till jobbet och årets julbord på Söder. Det var en trevlig kväll som slutade strax innan kl 01.00 för mig, allt för att orka med Raketernas avslutning kl 10.00 dagen därpå.

Bild 079

Bild 081

Bild 101

Bild 083

Bild 085

Bild 086

Bild 084

Bild 089

Bild 095

Onsdag

No comments »

Dagens myslunch intogs på Espresso House tillsammans med maken, inte mycket att klaga på med andra ord.

DSC01133

Kvällen tillbringade vi på Miltons rum och rensade ut en massa gamla, trasiga och Ej använda leksaker/böcker. Fyra påsar totalt fick vi ihop, två skall slängas och två skall till dagis (om de nu vill ha). Inte klokt!!

Ny bild

Imorgon är vår sista arbetsdag för denna vecka, på fredag är det Luciafirande (morgon & eftermiddag) julklappsinköp för Jonas och mig samt julmiddag för min del som gäller..

Pepparkaksbak

No comments »

Efter dagishämtning och middag blev det pepparkaksbak för hela slanten. Blir alltid lika förvånad över att våra pepparkakor aldrig påminner om de köpta, varken till färg, form eller smak. Det är väl bara bra antar jag,  kan dock inte låta bli att tycka att den köpta varianten ser lite mer aptitlig ut. Nu blir det dock provsmakning till Julkalendern..

DSC01131

DSC01132

Mörkt och trist

No comments »

Idag har det inte blivit ljust på hela dagen, det var svart imorse & svart när jag kom hem. Det dröjer dock inte länge till det vänder igen – Skönt.

Det är heller inte så långt kvar till vår Thailands resa, 2 månader går fort. Särskilt med tanke på allt som skall ske under tiden, Lucia, Jul och Nyår skall firas. Dagen har dock gått fort och jag jobbade full dag för första gången på “riktigt” sedan barnen kom till världen. Det har jag tänkt fortsätta med ett par dagar i veckan framöver och det skall bli skoj att få satsa lite på jobbet igen. Kommer dock att sakna mina ögonstenar extra mycket dessa dagar då min tid med dem blir minimal.

Imorgon är det dock hämtdag för mig på dagis och då skall vi baka pepparkakor tillsammans – Längtar!

Kursen avslutad

No comments »

Så är kursdagen till ända och jag har de sista 30 minuterna försökt planera lördagens (12 december) julavslutning för Raketerna. Är lite inne på jultema med efterföljande fika & diplom utdelning- Mysigt.

Men innan dess skall en hel arbetsvecka avverkas, ja nästan i alla fall. Jonas & jag har tagit ledigt på fredag för lusse firande på dagis samt julklapps inköp däremellan. Senare på kvällen blir det julmiddag för min del och sedan gympa avslutning på lördag förmiddag, ingen risk att gå sysslolös med andra ord.

Nu gäller att ladda batterierna inför imorgon med lite bastubad & tidig kväll…

Inväntar kurs start

No comments »

Nu har klockan passerat 08.00 och det är snart dax att bege sig till Skälby skolan och sista dagen (av 3) på min Bas utbildning gällande gymnastiken. Det känns lite snopet att bli borta ännu en dag då jag helst av allt vill ha ytterligare en mysdag som igår med familjen. Det är dock en väldigt bra & givande kurs så det blir skoj när jag väl kommer dit.

Andra advent har det dessutom hunnit bli, snart är det jul och det i ett rasande tempo. Nä nu måste jag göra mig klar så jag inte blir sen..

Gymnastikuppvisning av Järfälla gymnasterna

No comments »

Då både Nellie och Milton går på gympa så beslutade vi oss för att besöka den årliga uppvisningen i Jakobsbergs sporthall. Tanken är att jag tillsammans med Raketerna framöver ( kanske redan nästa uppvisning) skall vara med och visa upp gruppens kunskaper. Denna gång ansåg vi dem dock vara för små men att titta på andra kan ju vara minst lika roligt. Sagt och gjort så kom vi dit till uppvisningen som började kl 11.00, drygt 2 timmar senare kom vi ut med 2 glada och nöjda barn som tyckte att det varit toppen. De är verkligen fantastiskt duktiga idrottare gymnasterna.

DSC01116

DSC01117

Ikväll blir det dubbelkalas för Philip och William och imorgon har jag min sista utbildningsdag som gympaledare – Bas ledare. Sedan kommer dessvärre denna helg vara över allt för snabbt..