Årets julkort

No comments »

Har nu i god tid beställt årets julkort. Det var som vanligt svårt att välja i vilket utförande det skall bli men vi är återigen nöjda med vårt val. Fjolårets julkort var helt “home made” vad gäller fotografiet medan årets redan är knäppt och klart – skönt.

Förbaskade hosta

No comments »

Har hostat så in i baljan i natt, det slutade med att jag fick smyga ner och låna Nellies rum för att inte väcka hela familjen. Tur ibland att båda barnen kommer till oss på natten så det blir en säng ledig..

Om jag orkar skall jag ge mig på löven idag, det innebär att det blir till att kratta i “x” antal timmar. Men fint brukar det bli!

Innan krattningen:

DSC00978

DSC00979

Fredag och ledig

No comments »

Vi vaknade alla upp till en fin höstdag:

DSC00975

Barnen och jag har varit lediga vilket har varit jätte skönt. Trots att jag återigen har haft en dag då förkylningen satt sina spår så lyckades vi ta oss iväg på några små utflykter.

Dagen började med att vi skjutsade mamma till tåget, därefter begav vi oss till Kallhälls lekpark och Lekpalatset  i Veddesta. Vi lyckades vara hemifrån i mer än 4 timmar varpå det var ganska skönt att komma hem igen.

DSC00974

Sen eftermiddag, när Jonas kommit hem från jobbet åkte vi till Minneslunden för att tända ett ljus, därefter fick Ica ett besök innan vi åkte hem för att äta Taco middag. Godisskålen fylldes på och vi väntade spänt på “spök besök” men vi väntade förgäves då ingen dök upp.

Barnen somnade tidigt så nu är kl 20.00 och kvällen e vår..

Alla Helgona

No comments »

I samband med maskeraden hade Milton ändrat inriktning och istället för attvara prins blev det Kung Karl Milton !

Så närmar sig Alla helgona helgen med stormsteg och vad passar då bättre än att göra iordning familjen Nordströms årliga pumpa “gubbe”. Årets designer är jag medan Jonas har utfört arbetet med kniven. Allt under barnens överseende och godkännande.

Huhhhhhhhhhhh….

DSC00970

DSC00971

Nu har vi även fått mamma på besök så det var två glada barn och förväntansfulla barn som mötte mormor och Jonas på dagis. Kvällen innehöll lite målning, “pärlplattebygge” och bollkastning- Mysigt.

Maskerad på förskolan

1 comment »

Imorgon är en stor dag för Milton då förskolan anordnar en maskerad för barnen (de som vill klä ut sig får göra det) . På frågan vad han vill vara blev svaret en Prins.Därför bar det iväg till affären för att införskaffa lite “rekvisita”. Är nog ganska nöjd med resultatet med tanke på att jag inte direkt har anlag för att designa och sy..

Milton blev eld och lågor så det får väl endå räknas som Med Beröm Godkänt!

DSC00962

Imorgon kommer mormor på besök så det var två förväntansfulla barn som ikväll somnade..

En annorlunda måndag

No comments »

Barnen verkar onekligen ha påverkats av tidsomställningen, en timme kan tyckas vara lite men OJ vad trötta de varit igår och idag. Mörkret gör sitt intåg på riktigt och vips så har man hamnat där i mörkret på väg hem från jobbet..

DSC00959

Jag blir så oerhört kvällstrött nu för tiden, vet inte om det beror på mörkret eller åldern. Kanske bådadera?!

Hur som helst så fick jag idag vara med om ett riktigt rejält strömavbrott på jobbet, det varade i ca 40 min och allt var stilla. Det var nästan lite läskigt att  märka hur oerhört beroende “världen” är av datorer för att fungera.

Söndag

No comments »

Nu börjar förvirringen bli total gällande de ev “kopporna”, trodde det skulle vara enkelt att avgöra men så är icke fallet. Inga fler har dykt upp och de få hon har varken varar eller har omvandlats till sår?! De kliar heller inte så hur skall man veta..

Ringde sjukvårdsupplysningen som också ställde sig frågande men de kan ju heller inte utesluta att det är Svinkoppor då det redan “går” på förskolan. Så vi får avvakta och se men om de inte börjar vara eller liknande så var det ingen fara att skicka henne till Rosengården imorgon – skönt. Ev kan man sätta på ett plåster så man inte riskerar att få dit smuts som inflammerar..

Lördag

No comments »

Ingen förändring vad det gäller de röda prickarna, varken fler eller färre så än är vi inte klokare på den fronten.

Efter Miltons gympa och lunch bar det så iväg på cykeltur (barnen) resp promenad (Jonas och jag).

DSC00951

DSC00954

Vi lyckades på nåt vis ta oss runt hela Kallhäll med båda barnen trampandes på egen hand. Helt otroligt vad bra det gick – mysigt. Turen innehöll stopp på både en 4H gård och ICA så inköpen av lördagsgodis kunde ske. Energin var välbehövlig för hemfärden..

Efter middagen som bestod av “Micke & Maddes” fantastiskt goda kycklinggryta lade vi alla pärlplattor , det var familjemys för hela slanten.

Mystiska prickar

No comments »

Fredagsmyset blev ganska kortvarigt denna dag då båda barnen var extremt trötta och somnade innan kl 20.00.

Vi lyckades dock upptäcka 2 mystiska röda “utslag” på Nellie. Normalt hade jag aldrig regerat på dessa men med vetskapen om att det på Rosengården går Svinkoppor så blev jag genast lite misstänksam / fundersam. Av den anledningen bestämde vi oss för att inte låta Nellie gå på gympa resp det inbokade kalaset på lördagen, ifall det skulle vara smittsamt. Tiden får utvisa om det är dessa “koppor” var vår bestämda åsikt..

Torsdag

No comments »

Idag lyckades jag komma upp i “all time high” vad det gäller antal steg. Detta som en följd av att jag utöver de 12 000 steg som fanns registrerade på räknaren även avslutade dagen med ett 75 minuters spinningpass, vilket gav över 13 000 extra steg – Bra jobbat där!

Inte långt kvar nu

No comments »

Nu kan man snart räkna dagarna innan alla löven fallit till marken och vintern gör sitt intåg på riktigt.

DSC00948

Solen sjunker snabbt runt 16-tiden och tidigare lär det bli när vi natten mot söndag ställer om till vintertid. Det innebär troligen för familjen Nordström att dottern kommer att vakna redan vid 05-tiden – Suck vad jobbigt.

DSC00949

Dagen gick fort

No comments »

Förutom att det återigen var en dag med mycket att göra på jobbet (dock inte som igår) så hanns det med föräldrafika på förskolan, Nellies avdelning Rosengården. En relativt bra “utrensning” av gamla leksaker och “skräp” från Nellies rum samt bastubad. Det var dock två trötta barn som försökte sig på lite bastubad idag varpå helhetsintrycket från denna stund inte fick bättre än en 2 av 5 möjliga. 

Trots dagens lite halvt misslyckade försök till bastubad så är det den här mörka årstidens charm som gör att man blir lite extra sugen på hemmamys.

Måndagen gick fort

No comments »

Så var det kväll och båda barnen sover. Dagen gick i ett rasande tempo med massvis att göra på jobbet. Trots detta lyckades jag klämma in ett träningspass på lunchen vilket jag är väldigt tacksam för. Kanske orkar jag nu vara vaken till efter 22?? Eller kanske inte..

Det har hur som helst varit en bra måndag utan större överraskningar, bara 4 dagar kvar nu till helg..

Lördag-söndag

No comments »

Lördag morgon började som sig bör med gympa för båda barnen. Milton och jag tog sedan en tur till Ica för veckans inköp, därefter blev det lite pyssel hemma innan även IKEA fick den stora äran av ett besök. Tillgodokvittot från lampinköpet måste ju användas varpå det investerades i lite blommor, 2 lampor till barnens rum samt en ny tavla till toaletten.

Denna tur på varuhuset gjorde Jonas och jag medan barnen besökte lekrummet, nyrenoverade fantastiska lokaler som barnen bara älskade. Det var således en nöjd familj som därefter åkte hem för att förbereda lördagsmys med god mat, bastubad och lite Tv tittande-Mysigt.

Söndag morgon började bra, vi låg alla kvar och drog oss i sängen till strax innan kl 09.00. Det efter ca 1,5 timmes tv tittande för barnen i vår säng. Efter en lång frukost gick så Jonas ut i garaget för att spackla och måla. Jag och barnen stannade inne och fixade lite, därefter kom höst/vinter “blommorna” fram i blommlådorna och framför dörren.

Det som återstår av dagen är lite mer pyssel, simskola för båda barnen och en tidig kväll (som alltid på söndagar). Det är extra skönt att börja den nya veckan pigg och utvilad..

En kristallkrona

No comments »

På fredag kväll ägnade Jonas tid åt att hänga upp vår nyinköpta kristallkrona. Den blev liksom bara helt perfekt så fort den hängdes upp. Vilken tur att vårt felaktiga inköp av lampa för någon vecka sedan resulterade i att den gick sönder (helt av sig själv) redan den första veckan.

Vissa saker är just bara  “meant to be”… på nåt underbart vis.

DSC00945

DSC00941

Torsdag

No comments »

Nu är torsdagen snart till enda, barnen leker som “galna” och är mer högljudda än någonsin (känns det som). Var kommer denna oerhörda ljudvolym från, är det dagis som är boven i dramat eller vad? Det är inte Jonas och jag som föregår med exemplet sinsemellan i alla fall, så mycket är säkert.

Idag kom så första indikationen från dagis på att Svininfluensan har kopplat sitt grepp om en av de 5 avdelningarna. Säker kan de aldrig vara men misstanken finns, varpå de går ut med en stark “varning”. Så nu är det bara att vänta och se vad som händer..

Morgonstund har guld…

No comments »

Vad skönt det är att vara på väg till jobbet i gryningen, när staden så sakteliga håller på att vakna…

DSC00937

Och inte blir det sämre när man sakta promenerar hem genom Vasaparken, insuper dess vackra höstfärger som lyser extra mycket i det soliga vädret. Då är det lätt att vara lycklig..

DSC00939

Den första snön

No comments »

Så kom det då på riktigt, årets första “riktiga” snöfall. Det varade inte länge men tillräckligt länge för att tankarna så sakteliga skulle börja vandra mot julen och allt vad det innebär. Måste nog säga att jag inte är så där överförjust i själva julhelgen, den  “räcker” endå inte till hur man än försöker..

Jo det är snö i luften,ganska mycket dessutom

DSC00936

December däremot, om man bortser från den trötthet som kroppen  känner i symbios med mörkret är mysigt. Jag älskar adventsstjärnor, ljusstakar och all annan mysbelysning som plockas fram ur vartenda hörn och skrymsle. Ja alla de människor därute som har kraften / orken att ställa tillbaka grejerna när julen väl är över. Vi har ju även de som trotsar alla “lagar och regler” och behåller sin adventsljusstake i fönstret (förhoppningsvis släckt) under hela året. Dessa människor förstår jag mig inte riktigt på….

En duschmössa

3 comments »

Har äntligen hittat en duschmössa åt Nellie som hon på önskemål från “fröknarna” på Rosengården skall ha i samband med gymnastiken. Den var svår att hitta men Ack så söt den är. Milton bara älskar den..

Ny bild

Måndag kväll

No comments »

Så var middagen klar och jag inväntar resten av familjen  som skall komma hem efter sitt besök hos frisören. Klockan närmar sig 18.00 och det skymmer redan. Nu är det verkligen höst på allvar,men det kan vara rätt så mysigt det med.

Lyckades ta mig iväg och träna på lunchen så jag har ännu en dag lyckats komma upp i över 10.000 steg – Bra jobbat där Regina!