Lördag eftermiddag

No comments »

Gick åt till att handla och fixa lite hemma. Har dessutom pratat med min syster på telefon i ca 45 min och det var verkligen inte igår. Samtalet fick dessutom genomföras relativt ostört utan “distraherande objekt” runt omkring. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord och det var riktigt trevligt. Så trevligt att jag därefter var så här glad…

DSC00900

Nu är det strax dax för lite Tournedos på grillen-Mums!!!

Lördag förmiddag

No comments »

På väg till gympan är Milton så här glad, hans mamma däremot är desto mer förvirrad… Ska “amningshjärnan” aldrig försvinna??

DSC00894

DSC00893

Mini Kick Off

No comments »

Kick Offen blev en trevlig tillställning som kombinerade nytta med nöje.

Festkomittén hade “smyckat” lunchrummet jätte fint och stämningen var god när det hela började runt 17-tiden.

DSC00887

DSC00890

Kvällen började med lite förtäring i form av ett “Happy meal” från Mc Donalds. innehållet var dock inte det man vanligtvis hittar i en box…

Utdelning

DSC00891

Innehåll

DSC00892

Efter genomgången av diverse statistik samt framtida mål så var det dax för middag, musiktävling och umgänge. En trevlig kväll som slutade runt kl 23.00 för min del då jag steg innanför dörren hemma.

En olycka händer så lätt

No comments »

Igår ramlade vår lilla prins och slog sig på dagis, önskar så att jag hade varit där för att trösta honom.. Men fröknarna klarade så klart av det hela galant, betydligt bättre än mitt stackars hjärta….

Ny bild

Lite grön fägring

1 comment »

Så har vi då äntligen sålt vårt skötbord och ersatt det med en stor fin blomma. Hoppas innerligt att våra fingrar är så pass gröna att den överlever åtminstone året ut, för det blir dyrt att köpa den på nytt.

DSC00886

Imorgon är det Mini Kick-Off på jobbet (kvällstid), det ska bli intressant och se vad det innebär…

Hösten på väg?

No comments »

Vad mycket det händer när man är bortrest 1v. Det har helt plötsligt blivit alldeles mörkt redan kl 19.30 på kvällen och vips så blir man plötsligt mycket tröttare . Det är märkligt hur mycket ljuset betyder för ens välbefinnande.

Nu är det dock bara att ta nya tag mot hösten, nästa ledighet blir väl nån extra dag runt jul kan jag tänka. Men tiden går fort så vi är nog där förr än vi anar. En glädjande nyhet är att både jul & nyår får anses vara “bra helger” för oss som inte kan vara lediga denna period..

Glädjande nyheter

No comments »

Vilket fantastiskt underbart ord jag fick höra idag från familjen som fortfarande är kvar i Turkiet. Ordet är BÄTTRE, varken mer eller mindre men säger så oerhört mycket om den situation de befinner sig i. Vår vän känner sig BÄTTRE idag och med det kommer säkerligen styrkan att tillfriskna både mentalt och kroppsligt. Känner mig bara så underbart GLAD!! Kroppen är en fantastiskt mekanism som har förmågan att vara stark när det verkligen behövs. Är så glad att jag bara måste lägga in en fin liten bild på LYCKA.

Turkiet 09 Fotograf bilder 063

En riktig fotograf

No comments »

Så här fina bilder tog vi hos en “riktig fotograf”, och vi har många många fler – Jipiiiiiiiiiii

Turkiet 09 Fotograf bilder 013

Turkiet 09 Fotograf bilder 005

Turkiet 09 Fotograf bilder 015

Turkiet 09 Fotograf bilder 023

Turkiet 09 Fotograf bilder 029

Turkiet 09 Fotograf bilder 217

Semesterbilder

No comments »

Turkiet 09 040

IMG_1101

IMG_1027

IMG_1131

IMG_1110

IMG_1045

Side / Turkiet / V38

No comments »

Så är vi då hemma igen (sedan ca 4 timmar), klockan är strax innan 12.00 och hemresa kom att bli ca 3 timmar försenad. Med andra ord avgick inte planet från Antalya förrän efter kl 03.00 lokal tid (02.00 svensk tid). Det innebär att vi just nu är en väldigt trött familj som håller på att packa upp, tvätta kläder samt laddar in bilder från kameran i datan. Det blev väl ungefär 1-2 timmars sömn för oss vuxna och inte mycket mer för barnen så det känns i kroppen på oss alla. Kvällen blir därför inte lång!

Vi har haft en jätte mysig vecka, Side var verkligen en fin stad och vårt boende går absolut inte att klaga på. Vi har solat, badat och umgåtts mycket intensivt med våra vänner så barnen är väl förtjänta av en lugn dag hemma innan vardagen åter knackar på dörren imorgon.

Temperaturen har legat på ca 30 grader, det har varit omväxlande soliga dagar samt andra med mera moln. Det har varit värt varenda krona det kostat när man ser barnens lycka samt hör hur de gång på gång upprepar hur mycket de älskar att var i Turkiet på semester…

Det enda som överskuggat vår semesterresa var en tragisk badolycka för en av våra vänner. Sedan i onsdags har han varit mer eller mindre inlagd på sjukhus för övervakning /observation och som en följd av det blir familjen kvar på orten ytterligare några dagar,de fick alltså inte följa med vårt flyg hem. 4 stolar gapade därför tomma på raden framför oss i planet, en overklighetskänsla gör sig påmind då vi var 4 familjer vid avresan men endast 3 vid hemkomsten.

Hur oerhört skört livet är inser man först när något så oförutsett och tragiskt händer…

På väg till Turkiet

IMG_0935

Framme på rummet

IMG_0937

IMG_0938

IMG_0940

Sol och bad

Turkiet 09 013

Turkiet 09 022

Turkiet 09 024

Turkiet 09 039

Nu är det dax

No comments »

30 min kvar innan taxin kommer…

DSC00838

Lördag och avresedag

1 comment »

Så har då dagen äntligen kommit till barnens (och vår) stora glädje. Morgonen bjuder på solsken, pigga,förväntansfulla och utvilade barn. Det bådar gott för resterande.

Kl 10.00 har Milton och jag gympa

Kl 11.00 Skall Milton på kalas

Kl 11.00-12.00 Har Nellie gympa

Därefter är det “tvagning” och att packa det sista som gäller.Kl 15.15 kommer sedan taxin som tar oss till Arlanda (japps vi lyxar till det denna gång då vi kommer hem mitt i natten och tjänar på så sätt några minuter-Skönt)

Turkiet, here we come….

ÄNTLIGEN

No comments »

Vår bästa tid en nu, glöm bort bekymmer & besvär…

Så var det då semester, dagen innan avresa och det känns så där underbart skönt som det bara gör när man har nåt roligt att se fram emot. Barnen har packat sina ryggsäckar med leksaker och ser fram emot morgondagen med stor förväntan.

Lördagförmiddag bjuder på gympa (för båda barnen) samt 3-års kalas för Milton (Elviras kalas), därefter bär det av mot Arlanda och Turkiet. Håller tummarn att vädrets makter är med oss…

Ingen bra dag

No comments »

Är så trött så trött efter en stökig kväll med lilleman. var har han fått sitt oerhörda temperament ifrån?! Inte är det från mig i alla fall. Villl bara gå och sova men innan det är tillåtet måste jag så klart fixa lite med alla “måsten” så här 2 dagar innan avresan mot Turkiet. Ska bli jätte mysigt men just nu orkar jag inte riktigt se fram emot det, får ta nya tag imorgon.

Fullspäckat schema

No comments »

Dagen till ära fick jag en mysig Sushi lunch med Jonas, det var länge sedan sist.

Direkt efter dagis begav vi oss iväg till Anne för att klippa både barnen och Jonas. När barnen var färdiga begav vi oss ut till lekparken där de först intog sin picknic bestående av plättar med sylt och grädde och därefter blev det lek för hela slanten.

DSC00824

DSC00825

Efter lek kommer dock lite allvar varpå vi begav oss iväg till Outlet för att inhandla några nya leggings, dvd-filmer samt 2 st “spel” för att förgylla flygresan som komma skall. Det var således 2 mycket glada och nöjda barn som stupade isäng vid 20-tiden. Nu återstår lite fix med kläder & dylikt inför resan innan man själv får komma till ro…

En dag närmare avresa

No comments »

Så var då lite prylar inhandlade på Apoteket inför resan. Lite värktabletter, nässpray och sånt som kan vara bra att ha med. Jag har gett mig fasen på att denna gång skall vi göra allt i lugn och ro för att slippa stå där till midnatt kvällen innan avresa. Bara 4 arbetsdagar kvar nu och vi längtar alla SÅ MYCKET!!

Simskola

No comments »

Söndagarna har kommit att bli en “utflyktens dag” då båda barnen har simskola. Det är en riktigt mysig avslutning på helgen denna familjetur till fina lokaler i Upplands Väsby. Idag frågade Nellie följande när vi precis hade stannat bilen för att parkera:

– Mamma, vet du vad jag älskar

– Nej, berätta?

– Jag älskar att gå på simskola

Sådana kommentarer gör att att det är värt vartenda öre man satsar..

Nellie på väg ner i bassängen

DSC00816

Nellie simtränar

DSC00817

Milton övar att flyta på rygg

DSC00819

En vecka kvar

No comments »

Så var lördagen till ända, första mötet med Miltons gympa grupp är avklarad. Min nervositet till trots gick det helt ok.12 st barn (alla 3år) tillsammans med ca 15 föräldrar och diverse stora syskon dök så upp till dagens “gympa timme”. Timmen gick fort och jag tror barnen hade roligt trots att det stundtals var ett kaos utan dess like. Det var alldeles för många föräldrar och syskon som deltog i det hela så det var svårt att få nån riktig kontakt med de barn som egentligen skall ingå i gruppen . Det kommer att krävas tålamod och övning men därefter kommer det bli kalas, världens bästa gympa grupp…

Eftermiddagen bjöd sedan på solsken, nyklipptgräs och lite fix runt poolen som snart är alldeles klar-skönt. Kanske även årets sista dopp i poolen var idag, vi får väl se..

DSC00810

Nu åkte jag dit igen

No comments »

Undra om jag precis blev “lurad” av en försäljare på hemväg från jobbet?! Trots att jag tittade ner i backen, tog en omväg för att liksom bli osynlig samt hade hörlurar så blev jag fast. En vältalig och mycket trevlig kille lyckades så övertala mig att teckna ett nytt mobilabonnemang hos Tele2 (har idag Telia). Detta var så klart det billigaste som i dagsläget går att få på marknaden..

Hur svårt kan det vara att bara säga NEJ NEJ NEJ jag är inte intresserad?

Historien upprepar sig

No comments »

Idag var jag sen hem då jag gjorde några ärenden efter jobbet. Det verkade dock ha varit just en sådan dag som jag själv fick förmånen att uppleva så sent som i förra veckan. Jonas såg helt slut ut och barnen var alldeles “upp i tok” när jag kom hem. Undra varför de blir så ibland? Tur var väl då att jag kom hem med friska krafter efter att ha suttit på tåget och vilat upp mig i 20 minuter. Dessförinnan fick jag även förmånen att se och uppleva denna vackra himmel, samma himmel som Fuglesang skall ut och promenera på imorgon.Vilken oerhört märklig känsla det måste vara att få se jorden från de avståndet…

Ny bild