Svininfluensan

No comments »

Så har det då hänt, en ung man har avlidit i Svininfluensan mitt i vårt fina avlånga land. Jag har hittills inte känt mig särskilt oroad över denna sjukdom men borde kanske ändra inställning nu?!

Nu sover barnen

No comments »

Klockan är strax 23.00 och båda barnen sover. Milton somnade för ca 45 min sedan och Nellie alldeles nyss. Jonas är fortfarande kvar på “gatan” och umgås med grannarna medan jag är inne med barnen (undra varför det inte är tvärtom?!)

Det har hur som helst varit en super trevlig kväll. Bra väder,god mat, trevligt sällskap och många att umgås med. Tror det var närmare 50 barn resp 50 vuxna så det har varit full fart. I början var våra barn lite blyga men när de väl “kom igång” var det inget som kunde stoppa dem (är inte förvånad). De körde traktor och cykel i full fart nedför backen med många av grannbarnen påhejandes.

Vi har verkligen supertrevliga grannar och är oerhört lyckligt lottade som får möjlighet att bo här..

DSC00793

DSC00794

Dagen till ära fick jag möjlighet att provsmaka ett Ostron, om någon innan hade sagt att ostronet var vid liv när jag svalde det hade jag nog hellre avstått.

DSC00795

Nu fick jag obarmhärtigt detta besked när den väl var i magen och då återstod tydligen ca 20 min av dess liv…. Smaken påminde om salt havsvatten med smak av citron, dock inte alls lika “slemmigt” som jag föreställt mig. Min slutsats blir därför: kul att ha provat men inget jag själv kommer att lägga pengar på.

En fullbokad dag

No comments »

Solen skiner från en klarblå himmel så det bådar gott inför kvällens kräftskiva. Men innan dess är det en hel del att hinna med:

– Kl 11.00-12.00 har Nellie gymnastik

– Kl 13.00-15.00 skall jag på en inspirationskurs hos Järfällagymnasterna för mitt framtida ledarskap (tillsammans med Vivi) av Miltons gympagrupp.

– Kl 17.00 börjar sedan kräftskivan på gatan, innan dess skall jag hinna med att laga mat och fixa lite. Vila får man helt enkelt göra när barnen är utflugna och man blir gammal..

Vendela 5 år

No comments »

Efter en hektisk dag på jobbet var det så äntligen fredag kväll och dax för Vendelas 5-års kalas. Det blev som alltid när vi träffas en mysig tillställning med god mat och trevligt sällskap. Det är dock synd att tiden aldrig riktigt räcker till vilket gör att vi räffas alltför sällan.

DSC00788

DSC00789

DSC00791

Blickar man framåt så är det dock bara 2 veckor kvar innan en veckas sol och bad i Side / Turkiet, skall bli så mysigt. Då få vi alla umgås en vecka i lite lugnare tempo och det skall verkligen bli jätte kul.

Imorgon är det dax för “gatans” kräftskiva så vi håller tummarna för vädret.

Ett litet smycke

1 comment »

Tänk vad ett litet smycke kan göra för välbefinnandet. Igår fick vi besök på jobbet av Lottas (arbetskollega) kompis Dilani. Hon kom på besök för att visa upp / sälja sina egna tillverkade smycken – Design of Dilani. Det resulterade i att jag idag kände mig lite extra fin iklädd mitt nya halsband.

DSC00787

Sådan far sådan son

No comments »

Bilden talar sitt tydliga språk. Milton ser upp till sin pappa och blev överlycklig idag när Jonas grävde fram hans “arbetsbyxor”. Likadana som pappa har, med plats för en hammare…det är stort det.

DSC00779

Med byxorna på plats var han så redo att hjälpa till och städa/tvätta bilen. Även cykeln fick sig en rejäl omgång. Resultatet blev skinande rent.

Skenet bedrar

1 comment »

När jag tittar mig i spegeln så ser jag en tjej (det var fint sagt, kanske tant passar bättre) som ser lugn och harmonisk ut. Hon ser ut att vara en mycket sansad person med ett oändligt tålamod.

DSC00778

Nu råkar det dessvärre vara så att denna självuppfattning är aningen missvisande, det bor nämligen ett litet monster inom mig som tenderar att komma fram just precis när barnen trycker på de rätta “knapparna”. Denna oerhörda kunskap är något de besitter alltför väl, vilket gör att jag nästa går upp i molekyler varje gång det inträffar. Idag var just en sådan dag, när båda barnen tog tillfället i akt och visade upp sin enorma kunskap….

Varje gång det händer får jag så oerhört dåligt samvete efteråt, varför lät jag mig ledas in i fällan ytterligare en gång ? Ska det vara så svårt för en vuxen människa att ignorera de små när de sätter igång?!

Måste dock erkänna mig besegrad, mitt tjat & gnat tog till slut överhand och det var ingen rolig mamma som “domderade” runt. Vad jag än gjorde så blev det fel, det var inte bara fel mat, det var dessutom för lite mat på tallriken när den väl kom på bordet. Det var fel bestick, vi skulle sitta ute men endå inne, mamma skulle komma men endå gå. Hur jag än vände och vred på mig själv så blev det aldrig tillräckligt. Just precis en sådan dag var det idag.

Efter en sådan dag är vetskapen om att morgondagen dyker upp med nya förutsättningar och möjligheter befriande.. Hoppas innerligt att det där lilla monstret inom mig är precis lika trött som jag, då kanske det sover några extra dagar……

Romantiken lever

No comments »

Tänk vad härligt endå, ännu finns det hopp för mänskligheten. En arbetskollega blev idag “uppraggad” på sin lunchpromenad. Det är så himla gulligt, där kommer hon, en frånskild 2 barnsmor på lunch, stöter på en man som jobbar i en bilaffär i närheten. Han går fram, talar om hur vacker hon är samt att han blir knäsvag av att titta på henne. Hur vackert är inte det?! Han plockar fram en “företags penna” med sitt telefonnummer på ifall hon vill ringa… Kan det bli mycket finare än så?! Jag blev i alla fall glad enda in i själen, både för hennes skull och för tron på att det trots allt finns många underbara människor därute.. . Med så mycket elände i världen är det just en sån här liten solskenshistoria som förgyller dagen.

5-års kalas

No comments »

Så var det då till enda. Nellies 5-års kalas gick av stapeln tidigare idag och blev väldigt lyckat. Strålande sol och 14 st (inkl våra egna) glada barn dök upp till klockan 12.00. Det blev “paketleken”, korv & bröd tillsammans med pommes och festis till lunch. Därefter blev det bad för hela “gänget”. Det gick över förväntan måste medges, och kul verkade de alla ha. Efter badet blev det dax för fika och slutligen skattjakt. När alla barnen gått hemöver blev man helt plötsligt väldigt trött, så eftermiddagen tillbringade vi vid poolen tillsammans hela familjen – Mysigt.

Mina små älsklingar

No comments »

Vad är det för mening att använda sig av bubbelbadkaret, slå på bubblorna och sedan sätta sig på badkarskanten? Inte vet jag men söta är de i alla fall…

DSC00760

Äntligen en lampa

No comments »

Efter att ha “trånat” en längre tid efter en taklampa till matbordet så slog vi då äntligen till idag. Det blev verkligen jätte fint, men ger dessvärre mersmak..

DSC00752

Regnvädret från morgonen / förmiddagen är nu som bortblåst, det bådar gott inför morgondagens kalas.

My outfit of today

No comments »

Jag brukar följa några bloggar lite till och från och i samband med det har jag uppmärksammat att många väljer att presentera sin ”outfit of today”. Sagt och gjort, vad passar inte bättre än en dag som denna då många kommenterat just min klädsel.

Ny bild

Klänning från Vila och skor från Skopunkten, glamorösare än så blir det dessvärre inte i min garderob. Vet i sjutton om jag hade varit lyckligare om jag fått säga Gucci, Ralph Lauren eller Louis Vuitton. Jo kanske lite då…

Hur som helst så fick jag återigen en myslunch med Jonas idag, det börjar snart bli en trevlig liten vana det här med gemensam lunch – Mysigt.Tegnérlunden är en perfekt lunch park, bara ett par minuter från bådas kontor.

DSC00746

En perfekt fredag som denna passar företaget på att bjuda på Champagne,en halvtimme innan hemgång firas att fondens förvaltade kapital överstiger mycket stora belopp. Det är måga siffror och det firar vi till min stora glädje med SKUMPA. Jag älskar “bubbel” om nån nu mot förmodan missat den lilla detaljen..

DSC00750

I helgen stundar Nellies 5-års kalas, som hon har väntat! På hennes begäran är det dessutom badkalas så hoppas vädergudarna är med oss.

En lunch på jobbet

No comments »

Solens skiner, maten är inhandlad (Sushi) och man sitter med fönstren på vid gavel och blickar ut över Stockholms takåsar. Då inser man hur fantastiskt vacker denna stad endå är på sommaren. Det är lätt att glömma bort det i vardags lunken, man går med blicken fäst i marken och drömmer sig bort, passerar genom staden enbart som en transportsträcka. Men dagar som denna har man förstånd nog att uppskatta det man ser varje dag…

DSC00745

Hösten på väg?

1 comment »

Fy vad ruggigt kallt det är nu ikväll. Det är mulet, blåsigt lite småregningt och trist. Barnen har precis somnat, klockan är strax efter 20.00 och Jonas är fortfarande kvar på jobbet. Det var faktiskt riktigt länge sedan han jobbade över “på riktigt” så det känns helt ok. Igår firade vi vår 7-åriga bröllopsdag, vi gjorde inget speciellt mer än att äta lite ost & kex när barnen somnat. Det behövs inte så mycket mer än det där lilla extra för att man skall minnas dagen med värme. En stor bukett med rosor stod dessutom på bordet när jag kom intrillandes från jobbet. Själv hade jag inte köpt nåt (som vanligt) hade liksom tänkt att vår “myskväll” var det som gällde och att vi därför inte skulle köpa nåt till varandra. Fel hade jag som vanligt, får bara så dåligt samvete…. Han är verkligen världens mysigaste min man.

Nu blir det nog lite Tv och en tidig kväll så jag kan kurera min förkylning som så lägligt gjort sig till känna. Hoppas barnen klarar sig, Jonas har också blivit hängig så det vore väl kanske att hoppas för mycket…

Novas dopdag

No comments »

Det är morgon,idag skall Jonas och jag gå på dop med efterföljande kalas. Vädret är fint och redan kl 12.30 skall vi vara på plats. Nellie och Milton kommer Jonas kusin Sofia ta hand om så de kommer garanterat att få en jätte mysig dag. Efter dopet är det nämligen fest enbart för vuxna,.Vi får se hur det blir, jag känner inte så många men det blir nog mysigt endå, bara att få vara med Jonas i lugn och ro. Vi kommer dock åka därifrån kl 21.00 villket vi redan förvarnat om.

DSC00717

Vi hade en jätte trevlig dag / kväll, med massor av god mat och trevliga människor. Ibland är det konstigt hur enkelt man får kontakt med vissa personer, det känns liksom som om man har känt varandra sedan tidigare. Sådana personer kan man inte låta bli att tycka om direkt.. Även barnen hade en mysig dag och enl Sofia verkade allt ha gått bra hemma-SKÖNT.

På väg till dopet:

DSC00723

Framme och kalaset i full gång:

DSC00724

DSC00730

DSC00733

DSC00734

Fredag den 14 augusti

No comments »

Denna dag hände nåt väldigt märkligt, som liksom är svårt att ta in trots att jag var där mitt i och upplevde det hela. Det känndes nästan som en “effekt” i en dålig film.

Solen sken under stor del av dagen, Jonas och Calle som båda var hemma med barnen (förskolan stängd för planering) beslöt sig så för att ordna en “spontan grillning” hemma hos oss. Det stod fläskfilé, potatis och sallad på menyn och när jag begav mig hemåt strax efter kl 15 sken ännu solen i stan. Framme i Jakobsberg var himmelen en annan och det såg riktigt svart och oroväckande ut. Jag hann knappt innanför dörren innan det första små regndropparna kom. Strax efter mig kom Calle och Lotta med familj och därefter kom en värsta skur jag någonsin sett. Det vräkte ner från himmelen men inte vanligt regn utan stora stora hagel. Detta höll på riktigt länge och temperaturen sjönk genast många grader, vips så var den nere runt 16 grader. Det rök ur munnen när man andades. Det var en så märklig upplevelse..

DSC00711

DSC00713

DSC00715

Att vara barn

No comments »

Tänk vad enkelt endå, att vara liten och inte behöva ta ansvar. Ansvar är något man lär sig ta men de små tar inte lika allvarligt på det hela. Om leken frestar mer så tar leklusten överhand och för en stund så glöms den där “ansvarsbiten bort”. Tänk om man endå kunde få glömma allt ansvar ibland, alla dessa “måsten” som ibland nästan kväver en skulle sakta försvinna ut ur ens medvetande … vad skönt det vore. Att börja leva lite mer i nuet försöker man ju ibland, vem vet hur länge man får vara med i denna värld?! Men dessa “måsten” liksom smyger sig på endå, jag kan verkligen inte gå förbi de där leksakerna på golvet utan att böja mig ner för att plocka upp dem. Lika lite kan jag låta bli att ta fram dammsugaren när det knastrar under fötterna, den där högen med nytvättat som alltid tenderar att bli gigantisk innan jag ger mig på den pockar också på uppmärksamhet liksom mycket mycket mer. Det är ju så mycket skönare att sjunka ner i den där soffan framför TV:n och se sig om i ett prydligt hem. Kanske är jag pedant på “utsidan” men det ska gudarna veta att på insidan (i skåp och garderober) är det en oerhörd skillnad, det jag inte ser lider jag inte av. Till skillnad från Jonas som nog får kämpa en hel del för att stå ut med röran.

Hur som helst så blir man glad i hjärtat när man får vara tillsammans med barnen och ha en harmonisk dag/kväll, allting fungerar och alla är glada. Bild serien som följer säger en hel del om glädjen i att vara barn..

Lite eftertanke innan badet

DSC00697

Syskon (kär) lek

DSC00698

Lugnet efter stormen

DSC00700

DSC00699

Så kom regnet

No comments »

Dagen började soligt men på eftermiddagen mulnade det på och lagom till hemgång vräkte regnet ner. Jag börjar bli van vid det nu, sist jag hämtade på dagis (i torsdags) var det samma visa. Att jag trillade in genom dörren på Rosengården (Nellies förskola) dyngsur för 2.a gången inom loppet av en vecka fick i alla fall personalen att dra lite på mungipan – det får man väl bjuda på.

Kvällen tillbringade Nellie,jag och Milton mestadels på cykeln för att dela ut inbjudningarna till Nellies födelsedagskalas. Det tog oss nästan 1,5 timme att ta oss runt, inte pga att det var långt utan att det var många välbekanta ansikten ute. Varför är vi så dåliga på att ta en cykeltur utan anledning? Det är riktigt mysigt och förenar lite nytta med nöje på nåt vis. Efter en cykeltur blir man dock trött om man är liten så Milton somnade så sött i soffa.

DSC00674

DSC00675

Idag hade vi så en omröstning på jobbet gällande hurvida vi skall deltaga i en “steg tävling” i höst ellet inte, min röst föll på JA så vi får väl se om det räcker till. Blev som en följd av detta lite extra entusiastisk så jag begav mig till gymmet på lunchen. I morgonbitti skall jag stanna en stund på Rosengården för årets första “samtal” det skall bli mycket intressant. Imorgon är det dessutom dax att besöka frisören igen – Längtar!

Måndag igen

No comments »

Så var den första dagen på denna arbetsvecka gjord, bara 4 dagar kvar nu till helg… Skämt & sido så har det varit en väldigt bra måndag, en trevlig dag på jobbet, fint väder och lunchdate med Jonas. Efter middagen tog Nellie och jag itu med hennes kalasinbjudningar, planen imorgon är en cykeltur i omgivningarna för att dela ut dem. Vi får väl se om den planen håller, beror liksom lite på dagsformen på de små.

I övrigt har det inte hänt särskilt mycket, jag har dock lyckats boka in barnen på simskola, med start söndag 30/8 och 6v framåt skall vi besöka Infra City och bassängen där. Dert skall bli skoj att se om/hur de utvecklas. Nellie har verkligen tjatat / längtat efter detta.

Nu blir det nog strax läggdags, känner för att krypa ner i sängen och strötitta lite på TV, alla måsten får allt vänta till imorgon…

Söndag morgon

1 comment »

Vädret håller i sig och det lutar mot ännu en dag vid poolen. Kusinerna blir troligen kvar till imorgon så det blir nog lite x-tra mys ytterligare en dag.

DSC00657

DSC00656