Den senaste veckan

No comments »

Har det nog hänt en hel del. Jag har klippt av mig håret (igen), solen har kommit för att stanna, tvätten är struken och efterföljs just nu av nya härliga tvättomgångar. Det tar verkligen aldrig slut…

Miltons 3-års kalas gick av stapeln i söndags den 21 juni och varje liten planerad detalj gick i stöpet. Glassgubbarna smälte, regnet öste ner varpå barnen raskt fick flyttas in i det mycket trånga huset. Det blir lätt trångt med 9 barn och lika många vuxna samlade på ett och samma ställe. Den inplanerade skattjakten fick ställas in efter lång väntan på att regnet skulle avta. Undra om det var jag eller barnen som blev mest ledsen över det?! Märkligt endå att man alltid ska ha sån otur, det regnade varken innan eller efter kalaset den dagen utan enbart de inplanerade timmarna.

På hemväg från jobbet idag svängde jag in i centrum för att köpa lite grillad kyckling till middagen. Tog en tur in på både Gina Tricot och H&M och tänka sig att där bara hängde det ju lite saker på REAN som det liksom stod Gina på. Inte konstigt menade Jonas när jag de faktum gick in på affären med samma namn.. Hur som helst så blev det hela 4 st känningar/tunikor med röd prislapp så det anser jag vara med beröm godkänt- se fynden nedan.

dsc00302

dsc00305

Sist men inte minst kommer det finaste fyndet av alla som jag fann i de mörka Granvågs skogarna i min ungdom. Han kämpar just nu med monteringen av poolen samt förberedelserna till vår nya altan..

dsc00301

Midsommar

No comments »

Först nu finns tid över för eftertanke. En kväll då jag egentligen skulle ha gått på kurs men som i sista stund ställdes in pga yttre omständigheter. Trist, för jag hade verkligen sett fram emot detta. Det är dessutom 2:a gången inom loppet av 3 veckor som kursen ställs in så licensen för NGM känns just nu väldigt avlägsen.

Filnamn: j0428075.wmf Nyckelord: ansikten, glad min, glada miner ... Filstorlek: 48 kB
Men blickar man framåt så återstår det bara 2 arbetsdagar innan semestern äntligen är här. Skall bli så skönt!!!
Filnamn: j0434375.wmf Nyckelord: ansikten, champagne, firanden ... Filstorlek: 38 kB
Blickar man bakåt så inser man snabbt att det nästan har gått en vecka sedan midsommar, hur gick det till? Midsommar firade vi i år (som så många år tidigare) hos och tillsammans med vänner i Skälby. Dagen började med strålande sol och övergick sedan till sol och moln på mörka skyar. Först efter kl 20 kom dock regnet så vi kan verkligen inte klaga. Det åts god mat, genomfördes femkamp (som sedemera kom att bli 3, eller var det nu 4-kamp?!) Glada skratt & tillrop ekade under kvällen och det var nog en nöjd skara som sedan gick till sängs. Bilderna från dagen finns än så länge enbart i kameran men skall förhoppningsvis snart komplettera denna text.
Filnamn: j0437565.wmf Nyckelord: ansikten, digitalbilder, fotografer ... Filstorlek: 52 kB

Sommarfest 2009

1 comment »

Igår var det så äntligen dax för årets sommarfest på jobbet. Finanskrisen till trots bjöd kvällen på solsken, RIB båt och middag på Djursholms värdshus. Vi träffades på kontoret efter stängning och inledde kvällen med ett personalmöte, det sista innan semester tiderna drar igång på allvar. Vi bjöds på dryck och tilltugg.

dsc00249

Ca 18.30 begav vi oss så i splittrad skara iväg till Nybrokajen för att där borda våra 2 RIB båtar. Olyckligtvis hade RIB företagets ena båt gått sönder varpå en annan båt mycket hastigt hyrts in, kanske inte lika kraftfull och stor men det visade sig bli en bra tur i alla fall. Vi delades upp i 2 grupper om 12 st vardera, därefter tog vi på oss utrustningen och begav oss så iväg ut mot Skärgården.

dsc00259

dsc002621

Dagen till ära sken solen och det var ett gäng glada, avslappnade kollegor som så sakteliga tuffade utåt. Förbi Nacka strand ökade sedan farten och därefter följde otaliga hopp, svängar och fartökningar. Det var länge sedan jag skrattade så gott & länge. Det gav mersmak så förhoppningsvis kommer jag att få möjlighet att åka fler gånger. Sista biten gled båtarna genom Djurgårdsbrunns kanalen (om den nu heter så) för att sedan lägga till vid världshuset.

dsc00268

På världshuset bjöds vi sedan på trerätters meny, Toast Skagen, Majskyckling med sommarprimörer samt chocklad tryffel -Mums. Vid 23-tiden lämnade de flesta av oss Djurgården och begav oss så sakteliga hemåt i sommarnatten

Familjen är återförenad

No comments »

Söndag kväll och ordningen är återställd. Hela familjen är åter samlad efter 3 dagar på varsitt håll. Vad mysigt det är och vad man uppskattar det man har när man fått vara åtskillda åt några dagar. Barnen blev alldeles upp i tok när de äntligen fick leka tillsammans, det gjorde nästan ont i hjärtat när man måste avbryta deras fina lek vid läggdags. Dagen i övrigt gick i regnets tecken, Nellie var iväg på sjörövarkalas i två timmar för att därefter ta med sig 2 kompisar hem för vidare lek. Det blev en lugn inomhusdag med andra ord.

dsc00247

Dagen började dock med nån form av nyskapande, då jag regnet till trots skapade mig en ny “håruppsättning” för att chockera omgivningen framöver…

dsc00235

Lördag

No comments »

Vi vaknade strax innan kl 7, låg kvar ocgh myste framför barn-tv innan vi så sakteliga smög upp för att spela lite spel på morgonkvisten. Vi hann med både Memory och Spökungarna. Nellie hade dock inte en av sina bättre turdagar varpå jag vann lite för ofta för att hon skulle vara tillfreds, hon är en dålig förlorare vår lilla skatt.

Efter frukost bar det så iväg till Barkarby Outlet för att införskaffa lite presenter till lillebrors födelsedag. När jag ringer Jonas strax efter kl 10.00 för första gången så verkar det lönlöst, inget svar oavsett på vilket nummer jag ringer. Man hinner nästan bli lite orolig när han på 5:e försöket , en halvtimme senare svarar. Då ligger de fortfarande och sover. Hur är detta möjligt. Min lilla 3-åriga prins sover fortfarande och klockan är nästa 10.30, det har aldrig hänt och kommer säkerligen aldrig att hända igen. Varför blir det aldrig så när mamma är med och får en chans att sova?!

Vi lyckades dock fördriva över 2 timmar i Outleten och det hela slutade så klart med lite mer saker än bara presenterna. Det är så mysigt att i lugn och ro gå och tjejshoppa lite. Glada och nöjda begav vi oss så hemåt..

dsc00218

Nu är Nellie på kalas i 2 timmar och jag skall passa på att gå igenom barnens garderober på jakt efter urvuxna/ej använda kläder. Det får bli min “egna tid” idag, saknar dock redan min lilla prinsessa.

nellie1

Så var då lördagen till enda, vi har precis kommit hem från en mysig middag hos Carro; Vendela och William. Vi har ätit gott och suttit ner och pratat i lugn och ro, det var sannerligen inte igår man var borta på middag med dagens förutsättningar. Tjejerna har lekt jätte bra tillsammans, det blev mycket prinsessor, smink och frisör. Klockan är strax 22.00 och Nellie somnade precis. Vi är två glada och nöjda tjejer som idag kryper till kojs trots det dåliga vädret..

dsc00225

dsc00219

dsc00222

Så var det regn igen

No comments »

En kväll var allt vi fick denna gång med något som liknar sommarväder, idag regnar det igen och det känns mer höstlikt än som 1 vecka kvar till midsommar.

dsc00211

Miltons födelsedag närmar sig med stormsteg och den 19 juni har vår prins funnits med oss i 3-år, helt makalöst vad fort tiden går . Man kommer knappt ihåg hur livet var utan skatterna, vad gjorde man egentligen?!

Nellie och jag har haft en riktig myskväll, vi har suttit länge vid matbordet och pratat, sånt som vi aldrig får ro till annars. Vi har sett på TV tillsammans, ätit lite godis och målat våra naglar. En helt perfekt kväll för 2 tjejer.

dsc00212

ljus

Nu sover hon gott i soffan och jag skall strax bära upp henne till vår säng. Hon är mäkta stolt över att få låna pappas säng när han är borta. Ingen är gladare än jag som får höra hennes små andetag när jag somnar, en oerhörd trygghet.

Äntligen lite sol och värme

No comments »

Så är det då torsdag och äntligen tittade solen fram och temperaturen kröp upp några grader. Tänk vad mycket denna lilla förändring gör för ens välbefinnande, plötsligt fungerar allt lite bättre – SKÖNT.

ny-bild

dsc00193

Nellie och jag har för några timmar sedan vinkat av “männen” i våra liv, Jonas och Milton är på väg till Sollefteå för att tillbringa helgen där, Nellie och jag har att se framför oss en riktigt mysig tjej helg.

dsc00202

dsc00204

dsc002061

dsc00205

Helgen bjuder på 2 kalas, en middagsbjudning och mycket egen tid med varandra och det ser vi fram emot. Vi började så smått ikväll med “kroppsmålning” på varandras armar, ben och fötter. Till Nellies stora glädje blev det även en gubbe på hennes mage.

dsc00207

En olycka kommer sällan ensam

No comments »

Jag har än en gång fått detta bekräftat då jag nyligen, bara för en liten stund sedan fick beskedet att en person nära familjen drabbats av leukemi. Cancer, denna sjukdom med så många ansikten som så sakta och lömskt dyker upp och kastar omkull tillvaron för familjer och vänner, vuxna som barn. Detta obeskrivliga lidande som sjukdomen kan orsaka alla de som drabbas. För vår vän väntar nu en månads vistelse på sjukhus, isolerat rum, cellgiftsbehandling och en oändlig väntan på besked hurvida kroppen svarar på behandlingen eller ej……..

Egen företagare

No comments »

Idag bjöd kvällen på en liten överaskning, en sån som man lätt kan få som egen företagare och som man får ta itu med vare sig man vill eller inte. 38 st paket med ny fin parkett hade levererats till en adress precis som beställt men med den lilla felande detaljen att leverensen lämnats på gatan istället för uppe vid huset. Till saken hör att det var en rejäl uppfart till huset, tomten var som en byggarbetsplats bör vara dvs full av saker, ställningar och ofärdiga trappor m.m. Dit kom så familjen Nordström strax efter middagen och började kånka och slita, ett paket, 2 paket osv. Barnen lekte och hade riktigt mysigt, mina händer gjorde ondare & ondare men till slut efter diverse slitsamma rundor var så allt på plats och vi fick några ” hand blåsor” senare äntligen rulla hemåt. Denna bragd firades till barnens stora gläde med en tablettask i bilen hem..

En sådan dag är det x-tra skönt när Linas matkasse, vår räddning i vardagen plingar på och levererar en kasse full med varor och tillhörande recept. Denna tjänst har vi haft lång tid nu och det är ett uppskattat inslag till menyn som annars gärna består av korv, köttbullar, fiskbullar, blodpudding m.m. allt som kan tänkas uppskattas av 2 små barn. Att det skall vara så svårt att hitta fantasin till att göra god, nyttig vardagsmat som dessutom går snabbt att göra….. vi har i alla fall ännu inte lyckats på egen hand.

dsc00189

Söndag

No comments »

Så börjar då dagen lida mot sitt slut, efter att ha varit på Plantagen, Toys&Rus och jobbat hemma med poolen så är man ganska mör i kroppen när barnen till slut kommit till ro. Nu återstår bara de “måsten” man har innan det är ok att gå till sängs för att vara pigg och utvilad imorgon. Bara 3 veckor kvar till semestern nu.

Fotbollen igår blev en besvikelse, men gör man inte mål på sina chanser så är man inte heller värd att vinna. För det inte sagt att Danmark var det bättre laget. Inte heller tennisen idag räckte enda fram fast Robin får vara nöjd endå, vilket genombrott han fått. Såg på nyheterna att de nu hittat fler kroppar från AF 447, undra vad som egentligen hände?! Bäst kanske att aldrig få veta så man vågar sätta sig på ett flygplan igen. Det där är sånt som inte händer, fast tydligen kan det gör det endå…

Livet är fullt av överaskningar, undra vad som komma skall?

Lördag

No comments »

Idag har Milton och jag varit på ICA och handlat lite x-tra mysmat till kvällen. Dagen till ära blir det 3-rätters middag, Toast skagen, Entrecote med pommes och till efterätt jordgubbar och glass – Mums. Solen sken med jämna mellanrum och värmde riktigt skönt men dessvärre var stunderna alldeles för korta. Poolen jobbas det med och nu är i alla fall markarbetet klart och monteringen påbörjad.

dsc00185

Mellan varven leker barnen riktigt bra på egen hand, idag har de städat lekstugan och pysslat på.

dsc00184

Nu är klockan närmare 17 och det är dax att påbörja middagen och börja uppladdningen inför matchen Sverige-Danmark.

Äntligen fredag

No comments »

Finns det nån skönare känsla än att promenera hem från jobbet en fredag efter jobbet och veta att man har en helg framför sig. En promenad till tåget genom Stockholm, det är oslagbart, ja i alla fall i vackert väder. Dagen till ära var det 8 grader varmt och blåsigt. Vasaparken är oavsett väder och vind väldigt vacker..

trad3

blomma1

Fredagsmys med familjen står på tur, god mat, singstar och lite andra aktiviteter tillsammans. Uppladdning för morgondagens poolbygge och fotbollsmatch mellan Sverige-Danmark. Håller tummarna för fint väder..

Gårdsfest på dagis

1 comment »

Så var det då idag dags för årets gårdsfest på förskolan (vad hände egentligen med ordet dagis?). Vädrets makter var dock inte skonsamma utan i 8 gradig “värme”, regn och blåst skulle våra små skatter framföra sin inövade repertoar utomhus. Det var blöta och kalla barn som tappert bjöd på skönsång framför en ridå av färgranna paraplyer & genomfrusna föräldrar.

dsc_0049

När sången väl var över vad det dags för det sedvanliga fikat, en lång slingrande kö växte så fram till förskolans lilla “café” sponsrat av föräldrar i form av diverse fikabröd. Sedemera ingick även vernisage, disco, ansiktsmålning och som pricken över i:et avslutades det hela med fiskdam. Det var två nöjda och glada barn som så sakteliga följde med hemöver.

dsc_00551

dsc_0059

Väl hemma var det sedan dax för middag och på menyn denna dag stod Citron och vitvinsdoftande räktagliatelle. Som sig bör skulle räkorna skalas innan resterande kunde tillagas och bäst som jag står där & plockar upp en räka (vad jag tror är en räka) så kommer ett chockartat läte ur mina lungor. Barnen kommer springandes och frågar vad som står på… I min hand har jag fått upp en liten ful fisk av något slag, lång, hård & med öppen mun – Usch. Det kommer nog dröja innan jag öppnar en påse med frysta räkor igen.

dsc_0060

Ett liv efter detta måste verkligen finnas

Kom precis på en sak jag måste berätta innan jag slutar för idag. I söndags dvs 31maj så var Nellie på kalas och fick med sig en ballong hem. Det var ingen vanlig ballong utan den var fylld med “gas” vilket gjorde att den skulle stiga till väders om man inte höll i den ordentligt. Efter noga övervägande bestämde sig barnen för att släppa iväg ballongen villket de också gjorde. Denna ballong, grön till färgen steg mot himmelen i rask takt,vi såg den försvinna bort över trädtopparna tills dess att den bara var en liten prick.

Dä’refter var det dags att laga mat, efter en stund (har ingen direkt tidsuppfattning) så ropar Milton på Jonas och säger “titta ballongen har kommit tillbaka”, Jonas tittar upp och ser Milton ta ner en identisk ballong med snöre som vi tidigare släppt iväg. Ballongen trillar sakteliga ner utanför vårt kök liksom svävandes från himmelen. Hur är detta möjligt??? Sannolikheten för att detta skall kunna ske måste väl endå var minimal, nästan obefintlig. Vi hade ju tidigare sett denna ballong åka långt bort i horisonten och så högt ögat kan nå… Min slutsats blev till barnens stora glädje att det måste vara farfar som fortfarande är med oss och gav oss en hjälpande hand. Jag tror inte på slumpen varpå detta måste vara ett tecken av något slag. Tänk vad härligt skönt endå, en bekräftelse på att farfar alltid kommer vara med som vår egen skyddsängel i oändlighet…..

Resurrection Angel in Black and White

Shopping

1 comment »

Idag var en sån där dag när man bara känner för att muntra upp sig själv lite grann. Man kan inte riktigt ta på varför man känner sig lite nere men väder & vind gör nog sitt till. En kall och blåsig dag som denna kan behöva lite guldkant…

Tänk att det just en sån dag piper till på telefonen med besked om att ditt paket från Halens har kommit…Underbart! Efter jobbet sprang jag så iväg för att lösa ut mitt efterlängtade paket (tur att det inte var min hämta på dagis dag). På vägen var jag ju bara tvungen att titta in i några affärer som hastigast i förbifarten.. Detta lilla hastiga besök gjorde mig dessvärre x antal hundra lappar fattigare, men vad hade jag väntat mig?!

Det är ju stört omöjligt att gå in i en affär utan att hitta nåt fin till barnen eller gå förbi REAN (som jag bara älskar) utan att titta…

Blev hur som helst gladare på kuppen så länge leve Shoppingen!!!

Filnamn: j0434417.wmf Nyckelord: ansikten, glad, glada ansikten ... Filstorlek: 29 kB

Ny kamera

1 comment »

Jag har till min stora lycka fått en ny kamera (i födelsedagspresent) en Canon Eos450 och den är bara så super fin. Håller så sakteliga på att lära mig alla finesser och skall så småningom visa en massa fina bilder på min nyvunna skicklighet.

Den som tålmodigt väntar skall inte bli besviken………..

Min syster har fått tillökning

No comments »

Familjen Nyström är numer 6st till antalet, förutom min syster Camilla så består familjen även av pappa Anders och barnen Oskar, Erik och Hanna. Jo de är visserligen bara 5 till antalet men ny sedan några veckor tillbaka är även charmtrollet Ebbe, en irländsk setter.

img_3222

Bröllop

No comments »

Så var det då äntligen dax för Åsa och David att bli man & hustru. Lördagen den 23 maj kl 14.45 till tonerna av Mendelssohn skred de så in i Järfälla kyrka tätt följda av sin tärnor Caroline & Åsa. Framme vid podiet stod de två “bäste männen”, Andreas och Björn och väntade. Det var ett mycket vackert och avslappnat brudpar som sedan tog emot folkets “jubel” på kyrktrappan. Därefter bar det iväg till festen på Haga Forum, gästerna transporterades i buss och brudparet själva gled iväg i en Bentley.

brallopp-asa-david-0474

Väl framme vid Haga Forum bjöds det på champagne och jordgubbar och därefter inleddes en fantastiskt god middag. Kände mig lite obekväm vid mitt bord till en början men det visade sig efteråt vara nervositeten inför mitt & Maddes eget skrivna tal på rim. Om vi lyckades eller inte får ni själva avgöra men vi var i alla fall nöjda & glada när det väl var genomfört och klart.

brallopp-asa-david-094

Vårt tal:

Det började som ett möte på ICA

där David bjöd Åsa på fika

Åsa mot David hon log

varpå hans hjärta snabbare slog

En match dom gemensamt på Råsunda såg

kan hända de deltog i en & annan våg

David skrattade och Åsa hon fattade

att Gnaget är laget som inte tappar taget

Amors pilar träffade nu rätt

och har till det här slutligen lett

Tidigare idag ni vigde er

så många tårar vid ett bröllop man aldrig ser

Till London vi tillsammans farit

några även tidigare där varit

Mamma Mia vi såg

en av oss mer eller mindre låg

Två fina barn har det blivit

men har ni här över målsnöret klivit?

Det återstår för oss att se

om de 2 ev. blir tre

Att få två barn att komma överrens

kräver mycket stor intelligens

Tjafs, skratt och solig vår

har ni upplevt i många år.

Mer ska det bli

och det gillar vi,

För här är vi nu,

David & Åsa är man och fru!

På senare år till Öland det burit

några i bilen nog har svurit

Framme vid Västergården allt glöms dock bort

när vi alla får bo tillsammans så flott

På högtider tillsammans vi fika

våga inte midsommar oss svika

Barnen vänner i varandra har

hoppas innerligt att det skall stanna kvar

Inte en dag äldre ni har blivit

sedan ni in i föräldrarollen klivit

Vi som vänner alltid finns här

och vi håller er båda så kär

Ett stort GRATTIS & Lycka till – SKÅL

Så glad och nöjd att jag därefter insåg att både Stålmannen i form av Clark Kent och Anita Ekbergs alias gästade bröllopet. En insikt som fick en hel del muntra skratt och tillrop under kvällen. Tack mitt bord för ett perfekt sällskap!

Kvällen avslutades med dans ända in på småtimmarna och därefter var det en glad Gina och Jonas som stupade i säng runt 03-tiden.

Bilder från kvällen:

brallopp-asa-david-017

brallopp-asa-david-057

brallopp-asa-david-049

brallopp-asa-david-0591

brallopp-asa-david-066

brallopp-asa-david-087

brallopp-asa-david-081

brallopp-asa-david-117

brallopp-asa-david-118

brallopp-asa-david-136

brallopp-asa-david-093